Oyun dünyasında GamerGate fırtınası dinmiyor

Oyun yapımcısı bir kadının bir oyun eleştirmeniyle yatması üzerine patlak veren skandal büyüyor!

Yatakta başladı, buraya geldi

Eğer oyun dünyasını takip ediyorsanız, GamerGate skandalını duymuş olmalısınız. Skandal, Ağustos ayında bağımsız oyun geliştiricisi bir kadının, oyun eleştirileri yazan bir editörle, onun geliştirdiği oyuna güzel yorumlar yapması karşılığında yattığının ortaya çıkmasıyla patlak vermişti. Bu olay üzerine oyun severler, oyun medyasındaki bu yoz ilişkiler nedeniyle yanlış yönlendirildiklerini ve kötü oyunlara güzel notlar verildiğini ifade ederek isyan etmişti. Hatta, oyunlar için seslendirme yapan Hollywood yıldızı Alec Baldwin Twitter hesabından bu olaya #GamerGate (Oyuncu Skandalı) ismiyle hashtag açınca hadise daha da dikkat çekmişti.

Ardından meseleye feministler de dahil olup oyun dünyasında sadece erkekler için oyunlar olduğunu, kadınların küçük görüldüğünü ve alaycı şekilde resmedildiğini iddia ederek yeni bir cephe açtılar. Ayrıca bu feminist yazarlar, GamerGate tepkisinin haksız olduğunu, bir kadının istediği adamla beraber olabileceğini vurgulayarak konuyu başka yöne çekmeye çalışınca, oyuncuların daha büyük tepkisini çektiler ve oyun medyasındaki yozlaşmayı vurgulamaya çalışan GamerGate protestocuları iyice çileden çıktılar.

Şimdi hadise yeni bir boyut kazandı zira GamerGate'e karşı olan bir feminist yazar, Anita Sarkeesian, eğer Utah eyaletindeki konu hakkındaki konferansını iptal etmezse "ABD tarihindeki en kanlı okul saldırısı ile öldürülmekle" tehdit edildi. Aynı zamanda, skandal protestolarına karşı olan bir başka oyun yapımcısı Brianna Wu, adresi bilindiği için, hayatından endişe ederek evini taşımak zorunda kaldı.

Şimdi işin içine polis karışacak ve ölüm tehditlerinin kaynağı araştırılmaya başlanacak. Öyle görünüyor ki, Ağustos ayında başlayan skandal büyüyerek devam edecek ve önümüzdeki günlerde sadece oyun medyasında değil, ana akım medya kanallarında, haber bültenlerine kadar ulaşacak.

Okuyucu Yorumları