Panasonic, IFA'da 4K çıkarması yaptı!

Japon devi, 4K çözünürlük sunan yeni UltraHD televizyonlarını IFA 2014'te görücüye çıkarttı!

4K canavarları ortaya çıktı!

Panasonic, IFA 2014 fuarında iki etkileyici televizyonunu tanıttı. İkisi de 4K çözünürlüğe sahip olan televizyonlardan biri 85 inç boyutundaki X492, diğer ise bulunduğu ortamdaki ışığı analiz ederek görüntü için uygun parlaklık değerini hesaplayabilen AX902...

X492 modeli Viera ismiyle piyasaya çıkacak. 3,840 x 2,160 piksel çözünürlüğe sahip olan televizyonda dört çekirdekli Pro5 işlemci bulunuyor. 3D renk yönetimi sistemine ve 4K 60p destekli HDMI portuna sahip olan televizyonun fiyatı ise henüz belli değil.

AX902 serisi ise bulunduğu odadaki ışıklandırma kondisyonunu analiz etme yeteneğine sahip. Böylece ekrandaki görüntü kalitesini ve ışıklandırmayı, odanın ışık yoğunluğuna göre yeniden ayarlayabiliyor.

55 ve 65 inç olmak üzere iki farklı ekran büyüklüğü ile piyasaya sürülecek olan seride de 4 çekirdekli Pro5 işlemci bulunuyor ve bu işlemci Panasonic'in "akıllı ötesi" olarak nitelendirdiği yetenekleri mümkün kılıyor. Seride 4 adet, 4K 60p HDMI portu da bulunuyor. Böylece televizyonları, 4K video üretiminde kullanmak ve farklı kayıt/düzenleme cihazlarına bağlamak mümkün oluyor. Panasonic bu modellerin fiyatını da henüz açıklamış değil.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları