Panasonic'ten dünyada bir ilk...

Japon devi Panasonic'in birkaç gün sonra piyasaya süreceği bu cihaz, dünyada bir ilk!

Bu cihaz, dünyada bir ilk!

Panasonic,Japonya'da dünyanın ilk 4K UltraHD diskler ile uyumlu Blu-ray oynatıcısını satışa sunacak. 4K olarak adlandırılan UltraHD, gelenekesel yüksek çözünürlükten dört kat daha fazla çözünürlüğe sahip ve büyük tüketici elektroniği firmaları tarafından insanların TV'lerini yükseltmeleri konusunda sert şekilde teşvik ediliyor.

Şimdiye kadar UltraHD içeriği almak için tek yol bir avuç internet streaming servisinden birine başvurmak oldu. Netflix, Amazon ve YouTube 4K akışı sağlayabiliyor.

Bu yıl Mayıs ayında, Blu-ray Disk arkasındaki şirketler diskler üzerindeki UltraHD içerik için standartları kesinleştirmişti. Panasonic'in piyasaya süreceği makine de bunu destekliyor. DMR-UBZ1 Japonya'da 15 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Samsung da daha önce bir 4K Blu-ray oynatıcı tanıtmıştı ancak bu cihaz 2016 yılından önce piyasaya sürülemeyecek. Bu yüzden Panasonic'in oynatıcısı, satışa sunulan ilk örnek olacak.

Panasonic'in yeni Blu-ray oynatıcısı Japon karasal ve uydu TV yayınlarını kaydetmek için bir 3TB sabit disk sürücüsü barındırıyor. Ayrıca uyumlu televizyonlar üzerinde HDR (high-dynamic range) fotoğraf desteği de sunuyor.

Şirket şu anda 4K içerik için düşük talebin bir göstergesi olarak ayda 500 oynatıcı üretecek ve bunları yaklaşık 3.327 dolarlık fiyatla tüketicilere sunacak.

Panasonic ayrıca 18Gbps'e kadar taşıma kapasitesine sahip bazı kalın HDMI kabloları da satmayı planlıyor. UltraHD için ekstra çözünürlük ve saniyede 60 kare hızı geleneksel HD'den çok daha fazla veri gerektiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları