Panik düğmesi uygulaması sizi kurtaracak!

Bu ilginç uygulama, cebinizin güç düğmesine bambaşka bir anlam katıyor!

Güç düğmesine basın ve...

Yeni geliştirilen bir "panik düğmesi" uygulaması, kimseye fark ettirmeden önceden belirlediğiniz kişilere acil durum mesajı göndermenize izin veriyor. Uygulama, kendini sıkça güvenliksiz durumlarda bulan gazeteci ve insan hakları eylemcileri için geliştirilmiş.

Uygulama, kullanıcılara kendini fark ettirmeyen gizli bir arayüz ile çalışıyor. Uygulamanın amacı acil mesajları kimseyi "uyandırmadan" göndermeniz olduğundan, bu önem taşıyor. Telefonunuzun ele geçmesi halinde onu inceleyenler, herhangi bir acil durum mesajı gönderdiğinizi fark edemiyorlar.

Acil durum mesajı, önceden belirlediğiniz üç kişiye gönderiliyor. Mesajı göndermek için iki yolunuz var: Güç düğmesine beş saniye içinde beş kez basmak veya uygulama içindeki sahte hesap makinesinin rakamlarına rastgele, sürekli olarak basmak. Amnesty International yetkilisi Tanya O'Carroll, hesap makinesinin tanıdık bir arayüze sahip olduğunu ve akıllı telefonlardan çok fazla anlamayanların da onu kullanabileceğini söylüyor.

Panik düğmesi uygulaması sizi kurtaracak!

Uygulamanın beta sürümü, şu an herkes tarafından kullanılabiliyor. Projenin ilerleme durumuna bu sayfadan göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları