Parmağa göre farklı tepki veren klavye!

Bu klavye hayatımıza girmeyi başarırsa, Shift tuşunun sonunu getirebilir!

Shift tuşunu öldüren klavye!

Finger-Aware klavye, birden fazla tuşa basarak sembol, büyük harf yazma işine farklı bir alternatif sunmayı amaçlıyor. Klavye (daha doğrusu küçük bir ayna ve yazılım), parmaklarınızı izliyor, böylece klavyeniz, kullandığınız parmağınıza göre farklı tepkiler veriyor.

Waterloo Üniversitesi'nden Jingjie Zheng ve Profesör Daniel Vogel tarafından geliştirilen yazılım, sadece Shift tuşuna olan ihtiyacı ortadan kaldırmakla kalmıyor (zaten Shift'e basmak pek zor olmasa gerek). Teknoloji, laptop'un dahili kamerasına eklenen açılı bir aynadan faydalanarak klavyeyi görüyor. Donanıma herhangi bir müdahaleyi gerektirmeyen teknoloji, tamamen yazılım tabanlı çalışıyor. Yazılım, hangi parmağın hangi tuşa bastığını, bunun yanında kullanıcının elinin konumunu ve şeklini algılıyor.

Tuşa nasıl basıldığının algılanması, çok sayıda sonuç anlamına geliyor. Örneğin "G" harfine sol elinizin işaret parmağıyla basarsanız, tuş her zamanki gibi çalışıyor. Ancak sağ elinizin işaret parmağıyla basarak Google arama sayfasını açabiliyorsunuz. Her tuşu dilediğiniz gibi kişiselleştirmeniz mümkün. Örneğin klavye kısayollarını seven Photoshop uzmanları, bu tür kısayollarla daha da hızlanabilirler.

Teknoloji bizlere sunulduğunda, ondan faydalanmak için ihtiyacınız olan şeyler, 3 boyutlu baskıyla basılmış, laptop'unuzun üst kısmına takacağınız bir ayna ve bir yazılımdan ibaret olacak. Elbette öncelikle araştırmacıların yeni yazılımlarını bizlere açma kararı vermeleri gerekiyor.

Okuyucu Yorumları