Parmak izi sensörleri daha çok cebe geliyor

Şimdilik sadece üst seviye ceplerde gördüğümüz bu özellik, yakında her telefona girebilir!

Her telefonda olacak!

Aslında parmak izi sensörleri uzun zamandır hayatımızdalar fakat ilk örnekleriyle karşılaştığımız dizüstü bilgisayarlardan daha çok, son dönemde cep telefonlarında karşımıza çıkıyorlar. Cep telefonu tarafında özellikle üst segmentte ilk aranan özelliklerden biri haline gelen parmak izi sensörleri, çok yakında çok daha fazla modelde karşımıza çıkacak. Öte yandan bu modeller yalnızca üst segmentte değil, daha alt segmentlerde de yer alacak.

Apple ve Samsung tarafından yoğun olarak kullanılan parmak izi sensörü, yine son dönemde karşımıza Huawei Ascend Mate 7, Oppo R7 Plus ve HTC One M9+'la da çıktı. Bu teknolojinin cep telefonlarında yoğun olarak tercih edilmesi elbette sensör üreticilerinden biri olan Synaptics and Fingerprint Cards'ın da işine gelmiş durumda. Synaptics and Fingerprint Cards, satışlarını geçtiğimiz yıl içinde 1.5 milyar İsveç kronundan (185 milyon dolar) 2.2 milyar İsveç kronuna yükseltmiş bulunuyor. Şirketin CEO'su Jörgen Lantto ise bu durumu "Market gerçekten harekete geçmiş durumda" diyerek özetliyor.

Tüm bunlara ek olarak, teknolojinin gelecekte yoğun olarak kullanılacak olmasında Google'ın da parmağı olacak. Zira Android M'le birlikte Apple'ın Touch ID'sine cevap verecek olan Google, Android'in yeni sürümüyle gelişmiş bir parmak izi işlevi sunacak. Android M, doğal parmak izi tarama özelliğiyle geldiğinde ise, cep telefonu üreticileri bu işleve telefonlarında daha fazla yer verebilecekler.

Peki sizce bir cep telefonunda parmak izi sensörüne gerçekten ihtiyacımız var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları