Parmak izi sensörünü yazıcıyla kandırdılar!

Galaxy S6'nın parmak izi sensörü, sadece bir kağıt ve yazıcı yardımıyla yine tuzağa düştü!

Parmak izi yine sınıfta kaldı

Araştırmacılar, parmak izini yalnızca bir kağıda yazdırarak Samsung Galaxy S6 ve Huawei Honor 7'yi kandırmayı başardılar.

ABD'deki Michigan State University'den akademisyenlere göre işlem, yalnızca 15 dakika sürdü. Bu hack için elbette parmak izinizin önceden kopyalanmış olması gerekiyor. Parmak izinizin yüksek çözünürlüklü kopyası, iletkenliğe sahip özel bir mürekkep yoluyla parlak bir kağıda yazdırılıyor. Bunun ardından kağıdı telefonların parmak izi sensörüne değdirmek yeterli oluyor.

Rapor, Galaxy S6 ve Honor 7'yi bu yolla kandırmanın mümkün olduğunu söylerken iPhone 5S'in bu yolla açılamadığını ileri sürüyor. Parmak izi teknolojisinin hack'lenmesiyle elbette ilk kez karşılaşmıyoruz, ancak önceki tekniklerde özel kalıplara ve 3 boyutlu baskıya ihtiyaç duyuluyordu. Bu yeni yöntem ise hem daha ucuz, hem de çok daha hızlı.

Parmak izi sensörünü yazıcıyla kandırdılar!

Rapor, araştırmanın amacının "parmak iziyle oturum açmanın tehlikelere açık olduğunu göstermek ve bu tür saldırıları engellemeye yönelik yeni yollar geliştirmeye yardımcı olmak" olduğunu söylüyor.

Parmak izi sensörünüzün hack'lenebilir olması, endişelenmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Sadece bu işlevin kırılmasının imkansız olmadığını bilmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları