PC devi HP'den "yarı akıllı" saat!

PC devinin yeni akıllı saati, aslında o kadar da akıllı değil. Farkı ise, dikkat çeken tasarımı!

O da akıllı... Ama çok değil!

HP'nin ABD'li tasarımcı Isaac Mizrahi'yle yaptığı işbirliğinin sonucunda ürettiği yeni saat konsepti, üst düzey bir teknoloji firmasından bekleyebileceğimizin aksine "akıllı olmasıyla" ön plana çıkmıyor. Özellikle kadınların en gözde mücevher markalarından olan Swarovski taşlarıyla kaplı bu akıllı saat aslında herhangi bir lüks analog saat rafında sergilenebilecek bir görünüme sahip.

Kadranı çevirerek aktive edilebilen transparan bir ekrana sahip olan bu akıllı saat, Bluetooth aracılığıyla iOS 8+ ya da Android 4.4+ cihazlara bağlanabiliyor. Gelen aramaları, mesajları, e-postaları ve dahili pedometresi sayesinde attığınız adımları, üzerindeki minik ekranda gösteren cihazın yine de piyasadaki birçok akıllı saate göre bazı dezavantajları var. Son derece gösterişli bir tasarıma sahip olsa da, bu cihazla sesli mesaj gönderme, müzik dinleme, sipariş verme ya da kalp hızınızı ölçme gibi bir olanağınız yok. Ayrıca saat yüzü de mekanik olduğundan, değiştirilmesi söz konusu değil.

PC devi HP'den

Cihazın sıradan bir saat olarak kullanıldığında yıllarca dayanabilen batarya ömrü, teknolojik özelliklerinden yararlanıldığında beş güne iniyor. "Engineered by HP" kategorisinde yer alan cihazın ekran genişliği 42 mm. Gümüş ve altın tonlarında paslanmaz çelik biçiminde iki renk seçeneği bulunan cihazın beş farklı renkle gelebilen kayışları da değiştirilebiliyor. Fakat her bir ekstra kayışın maliyeti 40 dolar. Daha çok kadınları hedefleyen bir tasarıma sahip olan saati satın almak için 250 doları gözden çıkarmanız gerek.

Okuyucu Yorumları