PC satışlarında Windows XP rüzgarı!

Windows XP'ye verilen desteğin resmi olarak bitmesi, bakın en çok kimleri sevindirdi...

XP'nin ölümü, onlara yaradı!

Windows XP, artık yeni güncellemeler almayacak ve görünüşe göre bu durum, yeni PC satışlarının işine yaramış durumda. Araştırma firmaları olan IDC ve Gartner'ın ilk raporlarına göre, 2014'ün ilk çeyreğinde bilgisayar satışlarının azalmaya devam etmesine rağmen, bu azalma önceki çeyreklere göre çok daha yavaş bir hızda gerçekleşmiş durumda.

IDC'nin söylediğine göre, çeyrek içerisindeki satışlar, tahmin edilen yüzde 5.3 azalma oranına nazaran, yüzde 4.4 oranında azalmış durumda. Gartner'ın sunduğu oran ise, yüzde 1.7 ile çok daha iyimser bir tablo çiziyor.

İki raporun birleştiği ortak nokta, beklenenden daha fazla yeni PC satıldığı ve kullanıcıların XP'den "mecburen" de olsa, vaz geçmeye başladığı. Her iki raporda da Japonya, son üç ay içerisinde en fazla PC alımı yapan ülke olarak gözüküyor. Gartner'ın raporuna göre, Japonya'daki PC satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artmış durumda.

Yine iki raporda da, tabletlerin pazar üzerindeki etkisinin azalmış durumda olduğunu gösteriyor. Tabii ki bu etkinin azalması, özellikle dizüstü bilgisayar satışlarında yaşanan azalmanın yavaşlaması anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları