PC'nizi kilitlediğinizde monitörünüz kapansın

PC'nizi kilitleyip başından kalktığınızda, monitörünüzün de anında kapanmasını ister misiniz?

Bu araç, monitörü kapatıyor!

Bilgisayarınızın başından kalkmadan önce onu kilitliyorsunuz. Bunu yapıyorsunuz, çünkü cihazınızı bir süre kullanmayacaksınız ve bu esnada başkaları tarafından kurcalanmasını istemiyorsunuz. Tüm bunlar, monitörünüzü de bir süre kullanmayacağınız anlamına geliyor. Peki PC'nizi her kilitlediğinizde monitörünüzün de otomatik olarak kapanmasına ne dersiniz?

Bunu yapmanız çok kolay. Taşınabilir bir program olan MPowerSaver işinizi görecek. Kuruluma ihtiyaç duymayan aracı indirdikten sonra çift tıklayıp çalıştırın. Aracın simgesi, sağ altta, sistem çubuğunuzda görünmeye başlayacak. Bu simgeye istediğiniz zaman çift tıklayarak aracın ayarlarında değişiklik yapabilirsiniz.

Uygulamanın Windows ile birlikte açılmasını sağlamak için Ayarlar'ı (Settings) açıp en üstteki "Start Mpowersaver on computer startup" seçeneğinin solundaki kutucuğu işaretleyin. Bunu yapmazsanız aracı her defasında kendiniz çalıştırmanız gerekecek.

Hepsi bu kadar; artık bilgisayarınızı kilitlediğinizde monitörünüzü de geçici olarak kapatmış, hem elektrikten tasarruf sağlamış, hem de monitörünüzün ömrünü uzatmış olacaksınız. Bununla birlikte dilerseniz, belli zamanları belirleyip, bilgisayarınızın uyku veya hazırda beklet moduna geçmesini, kapanmasını sağlayabilirsiniz...

İndirin: MPowerSaver

Okuyucu Yorumları