Peach, artık sadece uygulama değil!

Son birkaç haftaya damgasını vuran yeni sosyal ağ uygulaması, şimdi de PC'lere geldi!

Artık sadece uygulama değil!

Vine kurucusu Dom Hoffman bundan yaklaşık üç hafta önce Peach adını verdiği yeni sosyal ağ projesini görücüye çıkartmıştı. "Magic words" (sihirli kelimeler) gibi sıradışı bir özelliğe sahip olmasının da etkisiyle kısa zamanda büyük bir ilgi gören uygulama iOS platformunun yanında artık masaüstü ulaşımına da açılmış durumda. Peach'in iOS uygulaması kadar geniş bir hareket alanı sunmasa da kullanıcılar, Hoffman tarafından hazırlanan yeni web arayüzü sayesinde haber akışlarına PC'lerinden de erişebilecekler.

Diğer yandan henüz üç haftalık bir geçmişi olsa da, uygulama kısa süreli bir yükseliş trendinin ardından özellikle son günlerde bu alanda bazı düşüş sinyalleri de vermeye başladı. İlk kullanıma sunulduğu günlerde hatırı sayılır bir ilgi gören uygulamayı indiren kullanıcıların bir süre sonra artık herhangi bir gönderi paylaşmadıkları dikkat çekiyor.

Facebook ve Twitter tarafından domine edilen sosyal ağ alanında üçüncü bir büyüğe yer olup olmadığı Peach'in bu hızlı yükseliş ve düşüşüyle bir kez daha sorgulanmaya başlandı. Google gibi bir devin bile Google+'la yeterince dikiş tutturamadığını düşünürsek, Peach'in işinin bu anlamda hiç de kolay olmadığını söyleyebiliriz. Kısıtlı bir kitle yerine herkese ulaşmaya çalışan bir sosyal ağ olma hedefi; Facebook, Twitter ve Instagram'ın hakimiyetindeki bu alanda şu an için biraz olanaksız gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları