Tek bir site, her şey için yeter mi? Test ettik!

Uçaktan transfere, araçtan otele kadar tüm seyahatimizi yerimizden kalkmadan planlamak mümkün mü?

Her şey için tek bir site!

CHIP Online olarak sizler için sürekli en son teknolojileri test ediyor, haber, makale ve video incelemelerimizle mercek altına alıyor ve değerlendirmenize yardımcı oluyoruz. Bu sefer de karşınıza farklı bir incelemeyle çıkıyoruz. Pegasus'un geçtiğimiz ay yenilenen web sitesinin bir iddiası vardı. Her türlü bütçeye uygun seyahat seçeneklerini istersek webden istersek de mobilden tek bir adresten kolayca yapabileceğimiz belirtiliyordu. Burada sadece uçak rezervasyonundan söz etmiyoruz. Uçak, otopark, araç, otel, yiyecek, transfer... Tüm ayarlamaları tek bir merkezden yapma imkânını sunan yeni Pegasus web sitesini CHIP Online olarak test ettik ve iddialarını ne kadar yerine getiriyorlar, bu sorunun yanıtını aradık.

Ucuz uçak biletinin adresi

Tüm seyahatimizi masamızdan kalkmadan planladık. Uçak biletinden transfere, hedefimizde kullanacağımız araçtan kalacağımız otele kadar her şeyi flyps.com adresinden aldık ve ödedik. Hiçbir detayla bir daha uğraşmak istemiyorduk. Tüm bunları yaptıktan sonra da testimizi bizzat yaşayarak gerçekleştirdik ve sonuçları sizlerle bu videomuzda paylaşıyoruz. Biraz uzun ancak bir o kadar da keyifli olan bu testin oldukça ilginç videosu ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Flypgs.com neler vaat ediyor?

Flypgs.com neler vaat ediyor?

Pegasus web sitesinde seyahatimizi planlarken birçok seçenek bulunuyor. Bütçeye göre arama, yurt dışına sadece kabin bagajı tek bir sırt çantası ile seyahat edecekler için daha uygun fiyatlı uçma opsiyonu, özel teklifler, farklı uçuş paketleri seçenekleri ve dahası. Rezervasyon işlemlerini eğlence, iş veya turizm amaçlı yapanlar, ailesiyle tatile çıkanlar veya iş amaçlı seyahat eden gruplar kendilerine uygun bu hazır paketlerden birini tercih edebilecekleri gibi, rezervasyonlarını kendileri yapıp farklı özelleştirmeler de gerçekleştirebiliyorlar. Sadece seyahat etmek isteyen, belli bir bütçeyle kısa bir gezi yapmak isteyenler için düşünülmüş olan "Bütçene Göre Ara" seçeneği de değerlendirmeye alınmalı. Bu sayede bir üst limitinizi ve uçmak istediğiniz tarihi belirleyerek bu bütçe ile yurt içinde ya da yurt dışında nerelere seyahat edebileceğinizi Pegasus web sitesinden sorgulatabiliyorsunuz.

Uçak biletini alırken Flex avantajına dikkat

Uçak biletini alırken Flex  avantajına dikkat

Seyahat tarihlerimiz belli, bu tarihleri kullanarak o tarihlerdeki en uygun bilet fiyatlarını ekrana getirip seyahat programımıza göre seçimimizi yapıyoruz. Pegasus bu aşamada kullanıcılara birçok seçenek sunuyor ama bizce yapmanız gereken ilk iş Pegasus Plus üyesi olmak. Elbette hala olmadıysanız... Bu sayede hem ekstra fırsatlardan yararlanabiliyor hem de yaptığınız yolculuklardan puan kazanıp daha sonra değerlendirebiliyorsunuz. Pegasus Plus'a üye olmak ücretsiz ve sadece birkaç dakikanızı alacaktır.

Giriş yapıp seyahat tarihlerini ve hedefi belirledikten sonra Pegasus Web Sitesi size seçilen tarihlerdeki uçuşları, fiyat aralıklarını ve önerilen paketleri sunuyor. Kısa ve hafif seyahatler için super eko ve EKO, aile ve tatil için AVANTAJ, konfor ve fazla bagaj için EKSTRA seçimlerine göz atabilirsiniz. Bu aşamada Pegasus'un sunduğu FLEX avantajına da göz atmanızda fayda var zira bu sayede sadece yurt içinde 10 TL yurt dışında 10€ fark ödeyerek biletinizde sınırsız değişiklik hakkına sahip olabiliyorsunuz. İnsanlık hali, bir değişiklik yapmak gerekirse bu harcadığınız 10 TL sizin için zaman zaman altın değerinde oluyor.

Uçuşta konfor için yiyecek seçimi

Uçuşta konfor için yiyecek seçimi

Bilet seçimi yaptıktan sonra artık biraz da konforumuza bakmanın zamanı geldi. Öncelikle koltuk seçimimizi, arkasından seyahat sırasında istediğimiz yiyeceği, fazla bagajınız varsa bu bilgiyi Pegasus Web Sitesi içerisinde ayarlayabiliyoruz. Pegasus'un en büyük avantajlarından biri elbette uçakta verilen standart yiyeceklerden hoşlanmayan, veya farklı lezzetler tatmak isteyen yolcuların seyahatini en ince ayrıntısına kadar özelleştirebilme seçeneği sunması.

Bu arada, gidişimizi böyle planlarken, dönüşü de paket seçerek planlayalım istedik. Böylece hem en ekonomik seçeneği görmüş olacağız, hem de Pegasus'un sunduğu bu paketleri mercek altına alacağız. Dönüş yolunda çok fazla düşünmeden, AVANTAJ paketi tercih ediyoruz. Avantaj Paket, uygun fiyatlı uçuş biletinin yanı sıra, Pegasus'un ek hizmetlerini indirimli sunuyor. Koltuk seçebiliyoruz, 20 kg bagaj hakkına sahip oluyoruz, istediğimiz sandviç ve içecek hizmetlerine sahip oluyoruz.

Türkiye'de ilk defa: Adım adım test ettik!

Türkiye'de ilk defa: Adım adım test ettik!

Detaylar videoda: Tüm bu detayları tek tek internet üzerinden, ofisimizdeki masamızda, bilgisayarın başından kalkmadan ayarladık ve tamamı flypgs.com adresi üzerinden ayarlanmış olan seyahatimizi bizzat yaşayarak test ettik. Ayrıntılı testimizi videomuzdan izleyebilir, flypgs.com adresindeki vaatlerle seyahatimizdeki deneyimizi karşılaştırabilirsiniz.

Test sonuçları

Test sonuçları

CHIP olarak sizler için hazırladığımız özel bir testin daha sonuna geldik. Pegasus'un yenilenmiş web sitesinde yer alan ek ürün ve hizmet seçeneklerini kullanarak seyahatimizi planladık, ödemelerimizi yaptık. Seyahatimize çıktık ve testimizi gerçekleştirip tekrar CHIP ofisine döndük. Pegasus'un Yenilenen Web Sitesi kullanım kolaylığı ve sunduğu esnek fırsatlar yelpazesi açısından oldukça avantajlı. Tasarım ve performans olarak da göz dolduruyor. Buna bir de güvenilir iş ortaklıklarını eklediğimizde testimizde başarıyla geçtiğini rahatça söyleyebiliyoruz. Bir başka testte buluşmak üzere hoşça kalın, kendinize iyi bakın, bolca seyahat edin!