Periscope Gitti, Scope Geldi!

Periscope'un Türkiye'de yasaklanacağı haberlerinin ardından Twitter, ani bir kararla uygulamanın adını, Türkiye'de değiştirdi!

Periscope gitti, Scope geldi!

Türkiye'nin internet dünyasında yaşanan garipliklere bir yenisi daha eklendi. İlk olarak basın organlarına düşen haberde şu ibare yer alıyordu: "Twitter'ın canlı yayın platformu Periscope'a, Türkiye'de hizmet veren Periskop adlı şirket tarafından dava açıldı. Firma Periscope'a erişimin engellenmesini istedi. Bunun üzerine ihtiyati tedbir kararı alındı."

Olayın gelişimi oldukça ilginç. Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri isimli bir şirket, Periscope'a açtığı davada marka hakkına tecavüz edildiğini iddia etti. Bunun üzerine, Periscope'un Türkiye'deki faaliyetleri, için ihtiyati tedbir uygulanması yönünde karar verildi.

Periscope Gitti, Scope Geldi!
...Türkiye'de böyle!

Kararın tam metni, Hürriyet'te şu şekilde yayınlandı: "Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD. ŞTİ'nin Periscope'a açtığı davada marka hakkına tecavüz edildiği gerekçe olarak gösterilerek ihtiyati tedbir uygulanması yönünde karar verildi."

Kısacası Periscope, isim hakkı nedeniyle Türkiye'de yasaklanmanın eşiğine kadar geldi.

İşte tam da bu noktada, Twitter ani bir kararla, uygulamasının ismini Scope olarak değiştirdi. Haber yayına hazırlanırken Google Play üzerinde yer alan Android uygulaması bu isimle karşımıza çıkıyordu. App Store'da ise henüz isim değişikliği söz konusu değildi.

Kısacası diğer ülkelerin Google Play sayfasında Periscope uygulaması olduğu gibi dururken, ülkemizde artık Scope ismi ile anılıyor. Bu durum ne kadar sürer; isim değişikliği Periscope'u kurtarabilir mi ya da Scope ismi kalıcı mı olacak? Tüm bu soruların cevaplarını, önümüzdeki günlerde ya da saatlerde göreceğiz...

Okuyucu Yorumları