PES 2015'in demosunu denedik!

2014 sürümüyle adeta dibi gören Pro Evolution Soccer serisinin yeni oyunun demosunu denedik!

PES 2015: İyi mi, kötü mü?

Konami, bu sene piyasaya süreceği Pro Evolution Soccer 2015 ile FIFA'nın karşısına daha güçlü bir oyunla çıkmak istiyor. Deneme imkanı bulduğumuz demo ise bizi olumlu anlamda şaşırttı.

Geçen seneki PES'in hayal kırıklığı olduğunu söylemek mümkün. PES 2015, grafik ve oynanış alanında birçok can sıkıcı hatadan kurtulmuş görünüyor. Çarpıcı olansa PES 2015'in oynanışının selefine göre fark edilir oranda değişmiş olması. PES 2015'te oyuncuları çok daha hassas biçimde kontrol edebiliyorsunuz, parmak hareketinizdeki en küçük bir değişiklik bile oyuncuya hemen yansıyor. Bu, oyunun gerçekçiliğine katkıda bulunuyor.

Boş alanlara attığınız paslar, otomatik olarak hedefini bulmuyor - pası doğru yere doğru atmanız önemli. Defansta da önemli değişiklikler var, PES 2015'te topu kapmanız o kadar kolay olmayabilir. PES 2015'teki hakemler, kartlara kolay başvurduğu için doğru hamleyi doğru zamanda yapmanız gerekiyor.

Kısacası, FIFA 15 biraz daha "arcade'e" dönerken, PES 2015'in rakibi FIFA 15'e göre genel olarak daha yavaş ve taktik bir oyun haline geldiğini söyleyebiliriz.

Stattaki izleyiciler bakımından PES hala FIFA'nın gerisinde görünüyor: Taraftarlar hala yerlerinde çakılı duruyorlar.

Sonuç olarak PES 2015, birkaç oyun sonrasında bizde oldukça iyi bir izlenim bıraktı. Oyun hızının yavaşlaması, bize her hamleyi planlama şansı tanırken, aynı zamanda oyunculara odaklanmamızı sağladı. "Koşu yoluna pas" tuşu ise çoğu zaman başarılı bir atakla sonuçlanmadı. PES 2015'le birlikte Konami, geçen seneye göre dev bir adım atacak gibi görünüyor. Ama bu sene de, FIFA 15'i yakalaması pek mümkün görünmüyor.

Konsol sahipleri, demoyu şu an indirip deneyebiliyorlar. PC oyuncularının ise test sürecinde olan PC demosu için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

Pro Evolution Soccer 2015, konsol ve PC'ler için 13 Kasım'da yayınlanacak.

Okuyucu Yorumları