Philips, Smart TV'lerini Android'le donatıyor

Artık kimse Android'e hayır diyemiyor; onlar bile... İşte Android'e geçen son dev!

Android'e geçiyor!

CES 2014, TV üreticilerinin güncel smart TV yazılımlarını göstermesi için en iyi yerlerden biri. Güncel yazılım demişken, şu sıralarda güncellemek, Android'e geçmek demek olabiliyor. TV üreticisi Philips, gelecekteki TV'lerinde Android kullanacağını resmi olarak duyurdu.

Nisan - Haziran ayları arasında Avrupa ve Rusya'ya gelecek Android'li televizyonlar, Google Play uygulama mağazasına bağlanıp uygulama indirebildiği gibi, Philips'in kendi Smart TV uygulamalarını da çalıştıracak. Philips'in Android'li TV serisinin nasıl bir donanıma sahip olacağı henüz tam olarak bilinmiyor, ancak firma cihazın "yeni, güçlü bir dört çekirdekli çip"ten bahsediyor. Bu yüzden TV'nizde Android oyunlarını oynarken takılma yaşama ihtimaliniz düşük.

Televizyonların Android işletim sistemini kullanacak olması, onların Android'li cep ve tabletlerle arasını elbette daha da sıkılaştıracak. iOS kablosuz paylaşım işlevinin bu gelişmeden olumsuz etkilenmemesi bekleniyor.

Philips TV'nin sahibi olan TP Vision'ın CEO'su Maarten de Vries, 2014'te üst uç birçok TV'nin Android'li olacağını, 2015'te ise Philips Smart TV'lerin çoğunun Android'le çalışacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları