Pil ömrünüzü artıracak 10 ipucu!

Cep telefonunuzun pili en beklemediğiniz zamanda bitiyorsa, bunları deneyin, rahat edin!

Cebiniz daha çok dayansın!

Cebimizde internette gezip oyun oynayabildiğimiz, durumumuzu güncelleyip yolumuzu bulmamıza yardımcı olan bir cihaz taşımak harika. Ancak piliniz bittiğinde eve dönene kadar onu taşımaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok. Ancak pilinizin ömrünü duruma göre biraz veya önemli ölçüde artırmak için yapabileceğiniz birçok şey var. İşte pilinizin sizi yarı yolda bırakmasına engel olacak ipuçlarımız.

1. Telefonunuzun çok ısınmasına izin vermeyin: Telefonunuzun yoğun işlemler sırasında ısınması normal. Ancak buna neyin sebep olmadığını bilmiyorsanız, görev yöneticisini açarak arka planda şüphelendiğiniz uygulamaları kapatın. Telefonunuz herhangi bir nedenle çok ısınıyorsa, pilinizin ömrü bundan zarar görecek demektir.

2. Titreşimi kaptın: Telefonunuzun titreşim işlevi elektrik enerjisini kinetik enerjiye dönüştüren, hızla dönen bir motor tarafından sağlanmaktadır. Bir yetkilinin açıklamasına göre kısa aralıklarla sağlanan titreşimler, sürekli titreşimden daha çok enerji harcar. Dolayısıyla titreşim işlevi sizin için çok önemli değilse onu kapatmanızı öneriyoruz.

3. Ekran parlaklığını azaltın: Ekran, telefonunuzun pilini en hızlı tüketen bileşenlerin başlarında geliyor. Parlaklığınızın yüksek olması ise pilin daha da hızlı tükenmesi demek. Bu nedenle ekran parlaklığını kısmanız size pil ömründen kazandıracak.

4. Wi-Fi'ı gerekmediğinde kapatın: Wi-Fi bağlantınız yokken Wi-Fi'ı açık tutuyorsanız, telefonunuz devamlı olarak mevcut Wi-Fi ağlarını arayacak ve açık olanlara bağlanmaya çalışacaktır. Bu ise pilinize ek bir yük bineceği anlamına geliyor. Aynı prensip, bluetooth, 3G için de geçerli. Dolayısıyla bu bağlantıları kullanmadığınız zamanlarda kapatın.

Pilinizi neyin tükettiğine bakın

Pilinizi neyin tükettiğine bakın

5. Pilinizi neyin tükettiğine bakın: Pilinizin hızla bitmesinden herhangi bir uygulama veya Google hizmeti sorumlu olabilir. Android'li cebinizde ayarlar menüsünde Pil kullanımı altında hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini kontrol edebilirsiniz.

6. Telefonunuzun pil tasarrufu modunu kullanın: Telefonların çoğu, pilden tasarruf etmeniz için çeşitli işlevlerle geliyorlar, Sony'deki Stamina modu gibi. Farklı üreticiler pilden tasarruf etmek için farklı yollar kullansalar da, bu modlar sayesinde pilinizin biraz daha uzun dayanmasını sağlayabilirsiniz.

7. Pilinizi doğru şarj edin: Telefonunuzu beraberinde gelen şarj adaptörüyle şarj etmenizde fayda var. Bunun yanında pil seviyenizin yüzde 0'a düşmemesine dikkat edin. Pilinizi çok uzun süre tamamen boş bırakmanız da onun için riskli olabilir.

8. Canlı duvar kağıtlarını vs. kullanmayın: Görsel efektler, hareketi hesaplayabilmek için cebinizin işlemcisinden faydalanırlar. Statik bir duvar kağıdı ise piliniz ile çok daha iyi geçinecektir.

9. Arka planda uygulama eşitlemeyi kapatın: Cebinizin siz onu kullanmazken arka planda veri gönderip alması, piliniz için ekstra yük demektir. Özellikle 3G bağlantısında bu pilinizin daha hızlı tükenmesi anlamına geliyor.

10. Bir pil tasarruf uygulaması kullanın: Kullandığınız telefona bağlı olarak pilden tasarruf etmenize yardımcı olacak bir uygulama yüklemeniz, pil ömrünüzü bir miktar uzatabilir. Uygulama mağazalarında bu tür birçok uygulama bulabilirsiniz. Örneğin popüler bir uygulama olan Juice Defender, Wi-Fi, bluetooth ve diğer bağlantıları zamana ve konumunuza göre kapatabiliyor.

Okuyucu Yorumları