Pil tüketimini etkilemeyen 4K yakınımızda

Yeni yazılım teknolojisi, 4K ekranlı telefonların pil tüketimi sorununu çözecek!

4K sorunu çözülüyor!

Ultra HD 4K videoları seyretmek keyifli olsa da bu iki şeye mal olabilir: fiyat ve güç. Japonya'nın Kogakuin Üniversitesi ve Fujitsu, 4K ekranların maliyetini düşürmekle birlikte 4K görüntüleme sırasında tüketilen gücü azaltmaya çalışıyor.

Üniversite ve elektronik üreticisi, akıllı telefonlarda çoğunlukla 4K olarak bahsedilen 3,840×2,160 çözünürlüklü videoları oynatabilecek yeni bir yazılım geliştirmek için çalışıyorlar.

Yeni teknoloji akıllı telefonun tipik güç tüketimini arttırmadan son derece stabil şekilde 30fps Ultra HD görüntü sunabilecek. Kogakuin Üniversitesi bilim adamları video kare hızını daha akıcı olan 60 fps'ye arttırmanın mümkün olduğunu da doğrulamış durumdalar.

Şu anda piyasadaki tek 4K ekranlı akıllı telefon olan Sony Xperia Z5 Premium, aşırı pil tüketiminin önüne geçmek için sadece medya oynatma sırasında 4K teknolojisine geçiş yapmak üzere tasarlanmış durumda. Geliştirilen yeni yazılım akıllı telefonlarda Ultra HD görüntüleme konusunda kayda değer ilerlemeler sağlanmasına yardımcı olabilir.

Okuyucu Yorumları