Pillerin Tahtını Sallayan Yeni Teknoloji

Cihazlarınızın pillerinin sürekli bitmesi sizi de canınızdan bezdirdi mi? Öyleyse süper-kapasitörler, sizi bu dertten kurtarabilir!

Pillerin tahtını sallayan yeni teknoloji

Akıllı telefonunuzun pilinin ömrünün yetersiz olmasından bıktınız mı? Ya da pil kullanan herhangi bir cihazın sizi yarı yolda bırakmasından gına mı geldi? İyi haber şu ki, piller yüksek enerji yoğunluğuna sahip süper-kapasitörler tarafından tahttan indirilecek gibi görünüyor.

Bristol Üniversitesi'yle birlikte, Surrey Üniversitesi ve Augmented Optics, normal bir pilden binlerce kez daha güçlü süper kapasitörlerin üretimine yol açabilecek yeni malzemeler keşfetti.

Bu yeni teknolojinin telefonlarda, tabletlerde, dizüstü bilgisayarlarda pillerin yerine kullanılması, bu cihazların saniyeler içinde şarj edilebileceği anlamına gelebilir.

Bu yalnızca mobil cihazlarla ilgili değil - tüm enerji endüstrisinde ve elektrikli uçak ve otomobil teknolojisi açısından - ulaşım alanlarında da çığır açabilir.

Polimerin yükselişi

Süper-kapasitörler hızlı şarj etme kapasitesine sahipler, ancak pillere kıyasla çok düşük bir enerji yoğunluğuna sahip oldukları için halihazırda uygun bir alternatif değil. Ancak bu yeni polimerlerin keşfi tüm bunları değiştiriyor.

Augmented Optics ve bağlı kuruluşu Supercapacitor Materials'ın Genel Müdürü Jim Heathcote, "Yeni polimerlerin test sonuçları, çok yüksek yoğunluklu süper kapasitörlerin çok yakın bir zamanda kurulabileceğini gösteriyor" diyor ve ekliyor: "Artık polimerlerimizi tedarik etmek ve bu ultra yüksek enerji yoğunluklu depolama aygıtlarını inşa etmek için aktif olarak ticari ortaklar arıyoruz."

Elbette, inşa edilen ilk prototip ile ve yaygın ticari kullanılabilirlik arasında dağlar kadar fark var. Ancak bunlar yine de son derece umut verici haberler...

Okuyucu Yorumları