Pirate Bay'de torrent indirmeden izleme devri

Dünyanın en çok bilinen torrent sitesi, artık torrent'leri indirmeden izleme işlevi de sunuyor!

Pirate Bay'e yeni yetenek!

Popüler torrent sitesi Pirate Bay, artık torrent'leri indirmeden, akış üzerinden izlemenize de izin veriyor.

Pirate Bay, yeni eklediği Torrents Time desteği sayesinde video torrent'lerini web tarayıcınız içerisinde oynatabiliyor. Firefox, Internet Explorer ve Chrome'da çalışan sistem, şu an beta aşamasında ve torrent'lerin genel sorunlarını ortadan kaldırmıyor.

Torrents Time, Popcorn Time uygulaması temel alınarak geliştirilmiş ve geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte Torrents Time, yalnızca Pirate Bay için geliştirilmiş bir uygulama değil ve herhangi bir torrent sitesi tarafından kullanılabiliyor. Torrents Time'ın web sitesine göre herhangi bir torrent sitesini akış sitesine dönüştürmek "saniyeler alıyor".

Pirate Bay'de torrent indirmeden izleme devri

VentureBeat'in haberine göre Torrents Time'ı destekleyen torrent sitelerinin arasına iki site daha eklenmiş bulunuyor. Pirate Bay alternatifi Kickass Torrents'in de eklentiyi kendi sayfasına eklemek üzere çalıştığı söyleniyor.

İlk değil ancak...

Torrents Time, torrent'leri indirmeden, web üzerinden çalıştırmaya yönelik ilk çözüm olmasa da, önceki uygulamalara göre bazı avantajları bulunuyor. Bazı torrent akış uygulamaları, içeriği P2P yerine HTTP üzerinden aldığından bant genişliğini hızla tüketebiliyordu. Bazısı ise güvenilirliği tartışılan VPN hizmeti Hola'dan faydalanıyordu.

Torrents Time'ın kullanıcılar üzerinde gizli amaçlarının olup olmadığı ise şimdilik bilinmiyor. Site, reklam sunucularının "yakında hazır olacağını" söylüyor. Gelir kaynağı olan bir sitenin kullanıcılardan faydalanma olasılığı daha düşük, ancak internetten korsan içeriğe erişenlerin elbette güvende kalacağının herhangi bir garantisi bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları