Pirate Bay'in kurucusundan ilginç istek!

Pirate Bay'in kurucusu Fredrik Neij, hapisteki günlerinde bile haberlere konu olmayı başarıyor!

Hapiste bile haber oldu!

"BitTorrent" dendiğinde elbette Pirate Bay'in akla gelmemesi düşünülemez. Tamamen korsan paylaşımda bulunan ve bu işi gayet "gururlu" bir şekilde yapan İsveçli firmanın sık sık kapatılması, kurucularının evlerine baskınlar düzenlenmesi ve hatta defalarca kez tutuklanmalarıyla internette bir hayli "popüler" konumdalar. Son olarak kurucu ortaklarından Fredrik Neij'in geçtiğimiz yıl tutuklanmasıyla "şimdilik" son bulan Pirate Bay'in tarihçesini sizler için burada kaleme almıştık hatırlarsanız. İsveçli siteye ilişkin gelen son haber de Neij ile ilgili. Görünüşe göre Fredrik Neij hapiste zor günler geçiriyor.

Geçtiğimiz yıl Tayland'da tutuklandıktan sonra hapishanedeki zamanını video oyunları oynayarak geçirmek isteyen Fredrik Neij, hapishane yönetiminden bir NES (Nintendo Entertainment System) istemiş, fakat bu talebi reddedilmiş.

Mahkumların talep ettikleri cihazların hapishaneye girebilmesi için yönetim tarafından içeriğinin kontrol edilmesi gerekiyor. Fakat NES'in sağlam yapısı itibariyle konsolun içine bakılmasının bir hayli zor olduğunu söyleyen yönetim, bu işlem yapılırken konsolun kesinlikle "kırılacağı" iddiasında. Elbette eline kırık bir konsol geçmesini istemeyen Fredrik Neij ise çareyi hapishane yönetimini suçlamakta bulmuş. Neij, yönetimin eğer birkaç dolar verip uygun bir tornavida alabilirlerse, konsolun rahatlıkla açılabileceğini belirterek olayı temyize götürmüş durumda. Bakalım bu iş, skandallarla dolu bir hayata sahip Fredrik Neij açısından nasıl sonuçlanacak...

Okuyucu Yorumları