Pixel Telefonların Kameralarında Bir Tuhaflık Var!

Google'ın yeni Pixel telefonlarının iddialı kameralarında, kullanıcıları rahatsız eden bir "tuhaflık" ortaya çıktı!

Google Pixel'de sorun var!

Google'ın yeni akıllı telefon modelleri Pixel ve Pixel XL, hiç şüphesiz piyasada bulunan diğer telefonlarla rekabetlerinde öne çıkmalarını sağlayan birçok önemli özelliğe sahip. Fakat söz konusu cihazların kullanıma sunulmasının ardından belli bir zaman geçtikçe bu iki modelin bazı olumsuz yanları da ortaya çıkıyor.

Bunlardan birisi de Pixel cihazların büyük bir övgüyle karşılanan kamerasındaki aşırı lens parlaması durumu. Çok sayıdaki Reddit üyesi ve Google'ın Pixel Kullanıcıları Topluluğu'nun üyeleri tarafından yapılan açıklamalara göre Pixel cihazların çok büyük bir kısmında "aşırı lens parlaması" hadiselerine tanık olunuyor.

Birçok fotoğrafçının da aslında yakından bildiği gibi lens parlamalarının oldukça çeşitli faktörlere dayanan nedenleri var ve bu türden parlamalar bazen gösterişli ve özellikle istenen sanatsal efektler de sağlayabiliyor. Fakat IsaacOnCamera adlı bir kullanıcının Pixel forumlarında belirttiği gibi bu "yay şeklindeki ışık halesi parlaması" çekilen karenin köşelerinde parlak bir yay meydana getiriyor ve kesinlikle istenmeyen bir görüntü oluşturuyor.

İyi haber ise bu sorunun aslında donanımdan kaynaklanmadığı. Firmadan yapılan açıklamaya göre HDR+ moduna gelecek olan bir güncelleme sayesinde bu sorunun önümüzdeki birkaç hafta içerisinde giderilmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları