PlayStation 4, satışlarıyla rekor kırıyor

Dünya çapında PlayStation4 (PS4) satışları 50 milyon adedi aştı.

PlayStation 4 rekor kırıyor

Sony dünya çapındaki tüketicilere yapılan toplam PlayStation 4 (PS4™) satışlarının PlayStation® tarihindeki gelmiş geçmiş en iyi Black Friday haftasının 2 ardından, 6 Aralık 2016 itibarıyla 50 milyon adedi aştığını duyurdu. Bu sayı, geçen ay piyasaya sürülen ve en yeni görüntüleme teknolojisini destekleyen üst düzey PlayStation®4 Pro (PS4™Pro) sisteminin satışlarını da içeriyor.

PS4 yazılım satışları da gerek üçüncü taraf geliştiriciler ve yayıncılar, gerekse SIE Worldwide Studios (SIE WWS) tarafından sunulan heyecan verici yazılımlarla gücünü korurken, dünya çapındaki perakende mağazalarında satılan ve PlayStation Store üzerinden dijital olarak indirilen oyunların sayısı da 4 Aralık 2016 itibarıyla 369,6 milyonu aştı.

Üç yıl önceki lansmandan bu yana, PS4 camiasının gelişip güçlenmeye devam etmesinden ötürü duydukları mutluluğu dile getiren Sony Interactive Entertainment Başkan ve Global CEO'su Andrew House, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın dört bir yanındaki destekçi ve ortaklarımızın sağladığı olağanüstü destek sayesinde, bu yıl yeni ince PS4, PS4 Pro ve PlayStation VR gibi eşi görülmemiş bir donanım yelpazesi sunabildik. İşimize ivme kazandırmaya ve PS4 ekosistemini genişletmeye odaklanırken, çığır açan yazılım yelpazemiz ve ağ hizmetlerimizle en iyi oyun deneyimlerini sunmaya da devam edeceğiz."

PS4'ün yazılım portföyü, aralarında The Last Guardian™ (SIE WWS), Horizon Zero Dawn™ (SIE WWS), Resident Evil 7: biohazard (Capcom), Mass Effect: Andromeda (Electronics Arts), Red Dead Redemption 2 (Rockstar Games) gibi heyecanla beklenen oyunlar ve doğrudan bire bir takip için PS VR Aim Controller ile piyasaya sürülen Farpoint (SIE WWS) gibi PS VR oyunları ile bu tatil döneminde ve sonrasında da büyümeye devam edecek. Bağımsız geliştirici çevreleri de, PS4 için Yooka-Laylee (Playtonic), Boundless (Wonderstruck) ve Vane (Friend & Foe Games) gibi çok çeşitli yenilikçi yeni oyunlar sunmaya devam edecek.

SIE, sadece PlayStation üzerinde mümkün olan eğlence deneyimleri sunmak üzere PS4 dünyasını genişletmeye devam edecek.

PS4 sistemi halen dünya çapında 122 ülke ve bölgede temin edilebiliyor.

Okuyucu Yorumları