PlayStation 5'ten ilk dedikodular geldi!

PlayStation 5 belki çok uzakta ama ilk dedikodular ve fazlası gelmeye başladı bile...

PS5'ten ilk dedikodular!

Sony, bir sonraki PlayStation'ı için çalışmalara başlamış olabilir mi? Yeni keşfedilen bir iş ilanı, Sony'nin "yeni nesil oyun sistemleri" için programcı aramaya başladığını gösteriyor.

İlanda ismi geçen "sistemin" hangi sistem olduğu bilinmiyor, ancak ilan açıklamalarına bakacak olursak PlayStation 4'ün halefinden bahsedildiğini anlayabiliyoruz. Sony, PlayStation 5 için çalışmalara başlamış olsa bile, işin çok başında olduğu kesin. Ancak bu, PS5'te yer alacak özelliklerin dedikodusunu yapmaya engel değil.

PlayStation 5'te hangi özellikler olabilir?

4K oyunlar: PC oyunları, 4K çözünürlüğüne çıkabiliyorlar ancak PS4 ve Xbox One, oyunları en yüksek Full HD'de çalıştırabiliyor. Sony için bir sonraki adım, konsola 4K desteği eklemek olabilir.

Hepsi bir arada konsol: PS5, aynı Xbox One gibi televizyon izlemeye veya DLNA akış yapmaya izin veren bir cihaz haline gelebilir.

Sanal gerçeklik desteği: Şu anki en büyük oyun trendi, sanal gerçeklik. Sony, bu trende olan katkısını 2016'da piyasaya süreceği Project Morpheus ile yapacak. Morpheus, PS4 ile uyumlu olacak ve muhtemelen PS5'le de çalışacak. PS5'in daha iyi donanımı sayesinde sanal dünyalar, PS4'tekinden iyi görünebilir.

Çıkış tarihi uzak: İlk ipuçları ortaya çıkmış olabilir ancak PlayStation 5'in önümüzdeki birkaç sene içinde piyasaya sürülmesi beklenmiyor. PS3 ve PS4 arasında 6 seneden fazlasının bulunduğunu hatırlatalım. Sony yine 6 sene beklerse PlayStation 5'le ancak 2019'da tanışacağız demektir.

Bu yüzden PlayStation satın almayı düşünenlerin PlayStation 5'i beklememesinde fayda var.

Okuyucu Yorumları