Pokemon Go, 55 milyon ile imkansızı başardı!

Pokemon Go, ulaştığı zirve noktası ile adeta imkansızı başardı. İşte gelen son rakamlar ve fazlası...

Pokemon Go, imkansızı başardı!

Pokémon Go, bugüne dek gördüğümüz en hızlı büyümelerden birine imza attı. ComScore'un söylediğine göre Pokemon Go, sadece ABD'de 55 milyon mobil kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu sayı da, oyunun indirilebilir olduğu ilk ayda, Temmuz ayı içerisinde ulaşılmış kullanıcı sayısını ifade ediyor. Bu büyük sayı sayesinde, artırılmış gerçeklik oyunu ülke içerisinde bütün mobil uygulamalar arasında on üçüncü sıraya yerleşmiş durumda. Bunun anlamı da Snapchat ve Pinterest gibi sosyal medya yıldızlarının önüne geçtiği oluyor. Listenin birinci sırasında ise Facebook yer almakta.

Bunun yanı sıra, oyuna katılım da oldukça yüksekti ve Pokemon Go, uygulamada geçirilen süre olarak da dördüncü sırada yer almakta ve sadece Facebook, Pandora ve YouTube'un gerisinde kalmakta.

ComScore'dan Adam Lella'nın açıklamada söylediğine göre, firmanın dijital takipçileri ölçtüğü süre içerisinde bir uygulama veya internet sitesinin bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir grubu kendisine toplamasının bir başka örneği bulunmamakta.

Ancak oyun için durum bu kadar iyi devam etmeyebilir. Yatırım danışmanı Axiom Capital Management'ın söylediğine göre oyunun günlük aktif oyuncuları, indirmeleri, katılımı ve oyunda geçirilen süre düşüş işaretleri göstermeye başlamış durumda...

Okuyucu Yorumları