Pokemon Go, bir virajı daha döndü!

Pokémon Go, pek çok mobil oyunun hayalini bile kuramayacağı, önemli bir virajı daha dönmeyi başardı!

Pokemon Go, bir virajı daha döndü!

Gelen son raporlara göre Pokémon Go, yarım milyar indirmeyi geçmeyi başardı. Oyunun, şimdiye kadarki en hızlı büyüyen, en popüler ve en fazla konuşulan mobil oyun olduğu kesin. Ancak bu oyun, aynı zamanda en çok tartışılan oyun listesinde de birinciliğe oynamakta. Yayımının kısa süre sonrasında oyuncuların heyecanı ve medyada sıklıkla yer alması sebebiyle oyun, sınırlarını zorlamaya başladı ve oyuncuları rahatsız eden bazı sorunlara rağmen, oyunu terk etme oranı oldukça düşük seyretti. SurveyMonkey Intelligence tarafından sunulan en son raporlar da halen oyunu düzenli olarak oynayan çok sayıda oyuncu olduğunu göstermekte. Öyle ki bu Ağustos ayı ortası itibari ile aylık aktif oyuncu sayısı, sadece 50 milyon adet gerilemiş durumda.

Oyunun yayımlanmasından yaklaşık olarak bir hafta kadar sonra sorunlu hale gelen ve bir süre sonra da kaldırılan takip sistemi, söylenenlere göre yolda olan bir güncelleme ile beraber onarılacak. Ayrıca yine aynı güncelleme ile beraber diğer bazı yeni özelliklerin yanında takas sistemi de getirilecek. Bu güncellemeler ve oyunun Apple Watch üzerinde çalışan yeni bir sürümünü (ve Android Wear için düzenlenme ihtimali) Niantic'in oyuncuları tutmak için yeterli olacağını, eski oyuncuların geri gelmesini sağlayacağını ve yeni oyuncular kazandırmasını ümit ettiği en önemli detaylar.

Niantic, oyuncuları çekmek ve oyunun özelliklerini ve görüşünü genişletmek için yeni yollar aramakta. Eğer durum şu andaki gibi kalırsa, oyunun oyuncu kaybetmeye devam edeceğine kesin gözü ile bakılabilir. Bazı kişiler, Pokémon Go'nun Nintendo açısından görevinin, mobil oyunculara Pokémon deneyimini sunmaktansa yolda olan Pokémon Sun ve Moon oyunlarının popülerliğini arttırmak olduğunu düşünebilir. Ancak her ne açıdan bakılırsa bakılsın, bu görevin tamamlandığı ve Niantic'in Pokémon Go'yu geliştirmeye devam ettiği düşünülürse, asıl amacın bu olmadığı daha yüksek bir ihtimal.

Okuyucu Yorumları