Pokemon Go ile gelen kamyon kazası!

Pokemon Go pek çok kazaya neden olmakla suçlandı. Ama bu kez konu, basit bir kaza değil; ölümlü bir kamyon kazası!

Pokemon Go ile gelen kamyon kazası!

Tokushima, Japonya'da bir kamyon sürücüsü, söylenenlere göre geçtiğimiz akşam direksiyonda iken Pokemon Go oynamaktaydı. Reuters'ın söylediğine göre kamyon, yoldan karşıya geçmekte olan iki kadına çarptı ve kadınlardan biri hayatını yitirirken, diğeri ağır yaralandı. Habere göre sürücü, polise oyunu oynamakta olduğunu itiraf etti.

CNN'in söylediğine göreyse sürücü, 39 yaşında bir çiftçiydi. Kamyonun çarptığı 70'li yaşlardaki kadın ise, omurga hasarı aldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Diğer kadının yaralarının tam olarak ne olduğu belli değil ancak durumunun ciddi olduğu söylenmekte.

Pokemon Go, o kadar hızlı bir şekilde popüler oldu ki, bazı otoriteler oyuncuların etraflarına yeterince dikkat göstermediklerini sık sık dile getiriyordu. Oregon'da, iddialara göre, bir kişi oyun oynarken bıçaklanmıştı. Birleşik Krallık'ta ise bir adada mahsur kalan oyunculara yardımcı olmak için kurtarma ekipleri çalışma düzenlemişti. Missouri'de oyuncular, silahlı soyguncuların hedefi oldular.

Oyunun yapımcı Niantic Labs, yaşananlarla ilgili bir yorum yapmış değil.

Sonuç olarak, geçtiğimiz yıllarda yaşanan kazaların büyük bir kısmının sorumluluğunu cep telefonları paylaşmakta. ABD'de National Safety Council tarafından söylenene göre 2014 yılında yaşanan trafik kazalarının yüzde 26'sında cep telefonları baş roldeydi. Pokemon Go ise, bu oranı biraz daha artıracak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları