Pokémon Go'da rekor denemesi yasakla sonuçlandı...

Pokémon Go'da ceza yemek için sadece hile yapmanız gerekmiyor; oyunu çok iyi oynadığınızda da ceza yiyebilirsiniz. İşte kanıtı...

Pokémon Go'yu iyi oynayanlara da ceza!

Niantic'in düşüncesine göre, sadece hile yapan kişiler kısa bir sürede devasa miktarda XP kazanabiliyor. Ancak görünene göre durum her zaman böyle olmuyor.

Jimmy Derocher, ciddi bir Pokémon Go oyuncusu ve geçtiğimiz haftaları mümkün olan en fazla XP'yi kazanmak için bir plan hazırlayarak geçirmiş durumda. Bu ayın başlarında bir hafta sonu içerisinde bir milyon XP'ye ulaşmanın bir yolunu bulmuştu. Bunun tek sebebi de, internet yorumcularının bu kadar fazla XP'yi hile yapmadan kazanmanın imkansız olduğunu sürekli olarak söylemeleriydi ve Derocher, bu iddianın doğru olmadığını kanıtlamaya çalışıyordu.

Geçtiğimiz hafta sonu ise Derocher, Austin, Texas'ta düzenlediği özel bir yürüme rotası ile başarısını bir adım daha ileri taşımayı planlıyordu. Derocher'ın söylediğine göre 10 Pokéstop'a 350 metrelik bir döngü içerisinde "oyun içi 'lure'lar" yerleştirildi ve bu alanda sürekli olarak yürümeyi planlıyorlardı.

Plan, bir gün içerisinde bir milyon XP kazanmaktı. Derocher, bu denemesinin gerçekliğini göstermek için de bütün olayı, kendileri de denemeye katılan arkadaşlarının yardımı ile Twitch üzerinden canlı olarak yayınlamayı planlıyordu. Haberin yayılması ile beraber yüzlerce insan Twitch'te yayını izlemeye katıldılar ve Facebook'a göre, kutlamalara kişisel olarak katılacağını söyleyen de bin kişi bulunmaktaydı. Herkes, Derocher'in planının işe yarayıp yaramayacağını merak etmekteydi.

En başta her şey düzgün ilerliyordu. Derocher, Pokestop'lar, Pokémon yakalamaları ve "taktiksel Pokémon evrimi" sayesinde yüz binlerce deneyim puanı almayı başarıyordu. Ancak on üçüncü saatte, her şey değişti.

Derocher, ne yaparsa yapsın, karşılaştığı her Pokémon kendisinden kaçmaktaydı ve saatler boyunca da kaçmaya devam ettiler. Derocher, Pokémon Go'nun hile karşıtı önlemlerini, tamamen geçerli yöntemler ile 600.000'in üzerinde deneyim puanı (XP) kazanmasının ardından tetiklemişti.

Durumu açıklayan Derocher, oyuncular tarafından "soft-ban" (yumuşak yasak) olarak bilinen anti-bot poliçesinin Niantic Labs tarafından oyuna eklediğini söyleyerek, temel olarak bu poliçenin 24 saatlik bir "hile engelleyici" araç olduğunu ve mümkün olması gerekenden daha fazla XP kazanmanızı engellediğini söylemekte.

Pokémon Go'da rekor denemesi yasakla sonuçlandı...

Pokémon Go, yayımlandığı andan itibaren, üçüncü parti uygulamalar ile oyunu otomatikleştiren ciddi bir "bot topluluğu" ile sorunlar yaşamaktaydı. Bot kullanıcıları, inanması güç seviyelere ulaşarak çok güçlü Pokémonlar yetiştirebilmektelerdi. Bu kullanıcıların ellerinde tuttukları "Gym"leri diğer takımların ele geçirmesi ise neredeyse imkansızdı. Niantic, çalışmalarını ilerlettiklerini ve açık bir şekilde hile işaretleri gösteren hesapları donduracaklarını söylemekteydi.

Bu yüzden de Derocher, çabası sırasında karşılaştığı bu soruna çok şaşırmış değil. Hatta kendisi, milyon deneyim puanı çabasına başlamadan önce, Niantic'e ulaşarak istediği deneyimi kazanmasına izin verip vermeyeceklerini de sormayı denemişti.

Bir açıdan da Niantic'e koydukları sınırın etkili oynayan oyunculara da zarar verdiğini göstermeye çalıştığını söyleyen Derocher, kendisini ciddi bir oyuncu olarak tanımlamakta ve elinden geldiğince verimli oynamaya çalıştığını söylemekte: "...ancak benim 24 saat yasak sınırına, bu sürenin yarısının çok az üstünde bir sürede ulaşmamak gerekiyor. Bot'lar insanlardan çok daha verimliler ve etkili soft-ban'ın çok düşünülmeden yerleştirildiğini düşünüyorum..."

İyi haber ise, saatlerce soft-ban ile uğraşmak zorunda kalmış olmasına rağmen Derocher, canlı yayını sırasında bağış için yeterli parayı toplayabilmiş durumda. Derocher, Charity Miles uygulamasında 40 kilometrelik giriş yapabildiğini ve Twitch üzerinden gelen yardımlar sayesinde de 50-60 dolar bağış yapabileceklerini söylemekte: "[Ancak] eğer tam bir yayın yapabilmiş olsaydık kolaylıkla bunun 1.5x katı yürüyebilir ve 5-10x bağış yardımı toplayabilirdik."

Ayrıca Derocher, yasağın ardından da hemen vazgeçmiş değildi. Halen Pokestop'ları çevirebildiğini söyleyen Derocher, ayrıca kaçan her Pokemondan da 25XP aldığını belirtmekte.

Okuyucu Yorumları