Pokemon Go'da zararlı tehdidi!

Son günlerin fenomen mobil oyunu Pokemon Go, kötü amaçlı yazılımların ve hacker'ların bir numaralı hedefi haline gelmekte gecikmedi!

Pokemon Go ile gelen tehlike!

Mobil platformun yeni fenomen oyunlarından "Pokemon Go"nun bu popülerliği doğal olarak hacker'ların da büyük ilgisini çekmeye başladı. Güvenlik firması Proofpoint tarafından yapılan bir araştırmada, oyunun uygulama mağazaları dışında, internette bazı kaynaklardan indirilebilen APK dosyalarında kötü amaçlı bir yazılıma rastlandığı ortaya çıktı. Yazılım kullanıcılar tarafından yüklendikten sonra hacker'lar, DroidJack adlı bir uzaktan erişim aracı sayesinde telefona tam erişim sağlayabiliyor.

Firma bu zararlıdan etkilenen Pokemon Go oyuncusu sayısının oldukça sınırlı olduğunu ifade etseler de, bu durumun yine de hacker'ların bu oyunu hedef almak için yoğun bir mesai harcadığı anlamına geldiğini belirttiler.

Her zaman olduğu gibi, özellikle Android için indireceğiniz uygulama ve oyunları Google Play dışında kalan kaynaklardan indirmemeniz gerektiğini hatırlatmakta yarar var...

Okuyucu Yorumları