Profil resimlerinizi bu sitede test edin!

Sosyal ağlara yüklediğiniz fotoğrafınız ne kadar etkileyici? Bu site, size cevabı verecek!

Ne kadar hatırlanıyorsunuz?

Eğer sosyal ağlarda veya buluşma sitelerinde öne çıkan bir profile sahip olmak istiyorsanız, hatırlanır bir fotoğrafa sahip olmanız şart. The Massaschusetts Institute of Technology'ye göre yeni MemNet algoritması, fotoğrafların ne kadar hatırlanabilir olduğunu neredeyse bir insan kadar iyi belirliyor.

MIT'nin Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvarı (Computer Science and Artificial Intelligence Lab, CSAIL) tarafından yapılan araştırmaya göre algoritma, var olan diğer görsel işlem algoritmalardan çok daha iyi çalışıyor ve insan performansına oldukça yakın durumda. Eğer fotoğraflarınızın ne kadar mükemmel olduğunu öğrenmek istiyorsanız, LaMem Demo sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğrafınızı internet sayfasına yüklediğinizde, size 0 ile 1 arasında bir sayı sunuluyor. Örneğin 0.93 puanı fotoğrafı gören insanların yüzde 93'ünün 100 saniye sonra fotoğrafı hatırlayacağını belirtiyor. Başlangıçta bu süre kısa gibi gözükebilir ancak sosyal ağlarda gezilirken karşılaşılan fotoğraf sayısı düşünülürse, bu sürenin sizi genel olarak hatırlanır yapmak için yeterli olduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları