Project Astoria'nın öldüğü doğrulandı!

Microsoft, Android uygulamalarını Windows 10 Mobile'da çalıştırma projesinin öldüğünü doğruladı!

...Ve resmi olarak öldü!

Microsoft, aylar süren dedikoduların ardından Project Astoria'nın yolun sonuna geldiğini doğruladı. Project Astoria, geliştiricilerin Android uygulamalarını Windows'a uyarlamalarını kolaylaştıracak bir köprüydü ve firmanın geçen sene duyurduğu dört köprüden biriydi.

Windows 10 Mobile yapı 10549'da Android alt sisteminin ansızın kaldırılması, Project Astoria'nın öldüğünün düşünülmesine yol açmıştı. Microsoft ise Astoria'dan bahsetmeden iOS köprüsü olan Project Islandwood'u tanıtmaya devam etmişti. İki köprü benzer amaçlara sahip olsalar da, çok farklı biçimlerde çalışıyorlardı.

Project Islandwood'da geliştiriciler mevcut Objective-C kodlarını bazı değişikliklerle UWP uygulaması olarak derleyebiliyordu. Astoria'da ise geliştirici, Android APK uygulamasını UWP uygulamasına dönüştürebiliyordu. Android alt sisteminin Windows 10 Mobile'da görünmesiyle birlikte kullanıcılar, APK uygulamalarını telefonlarına yükleyebildiklerini fark etmişlerdi.

Microsoft ise yaptığı resmi açıklamada mobil işletim sistemlerinden Windows'a kod taşımanın gereksiz olduğuna dair geri bildirimler aldıklarını, dahası bunun kafa karıştırabileceğini söyledi. Sonuç olarak Microsoft, Astoria'yı kapatmış bulunuyor.

Islandwood, Westminster ve Centennial köprüleri ise yaşamını sürdürüyor. Microsoft'un C# kod tabanını kullanarak Android, iOS ve Windows uygulamaları hazırlamaya izin veren Xamarin'i satın aldığını dün öğrenmiştik.

Okuyucu Yorumları