Project H.A.M.M.E.R'ın kötü kaderi!

Bir dönem merakla beklenen, yıllar sonra ani bir kararla iptal edilen oyunun ilginç hikayesi!

"Acı sonun" hikayesi!

İptal edilen oyunlarla ilgili araştırmalar yapan Unseen64 isimli web sitesi, yayınladığı belgesel tadındaki video ile birlikte, bir dönem büyük merakla beklenen Project H.A.M.M.E.R isimli oyunun geliştirilme sürecinden, sonlandırılmasına kadar geçen süreyi gözler önüne serdi.

Nintendo Software Technology (NST) tarafından, 6 yıllık bir geliştirilme sürecinin ardından piyasaya sürülmeden tarihe gömülen Project H.A.M.M.E.R uzun bir hikayeye sahip.

NST için 2003 yılında start alan Project H.A.M.M.E.R oyunu, Wii konsolu için "MachineX" ismiyle geliştirilmeye başlanmıştı. Takvimler 2005 yılını gösterdiğinde ise oyun neredeyse yüzde 75 oranında tamamlanmış, şirket E3 2006'da Project H.A.M.M.E.R'ın oynanabilir bir demosunu bile görücüye çıkarmıştı. Ancak bir takım anlaşmazlıklar nedeniyle 2009 yılında projeye sessiz sedasız son verilmişti.

Unseen64 tarafından hazırlanan yaklaşık 11 dakikalık belgeseli izleyerek Project H.A.M.M.E.R oyununun ardındaki tüm gerçekleri detaylarıyla birlikte öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları