Project Spartan'ın hız testleri etkileyici!

Spartan üzerinde gerçekleştirilen testler, onun IE'yi açık farkla solladığını, Chrome'u ise...

Spartan'dan etkileyen test!

Windows 10'un önemli yenilikleri arasında Project Spartan kod adlı web tarayıcısı geliyor. Spartan, henüz geliştirme aşamasında ve muhtemelen final sürümden biraz uzak. Ancak tarayıcının yeni Windows 10 yapılarındaki gelişimi, dikkatten kaçmıyor.

Yeni yapılarda hatalardan arınmakla kalmayan Spartan, hız geliştirmeleri ve Edge rendering motorunda geliştirmeler de sunuyor. Bu geliştirmeler, Spartan'ın hız testlerinde Chrome'u bile geride bırakmasını sağlamış görünüyor.

Yeni yapılan testlerde Spartan, Octane 2.0 testinde 32.000 puan almayı başarırken Chrome 42 (64-bit) yalnızca 30.000 puan alabildi. Firefox ise aynı testte 27.000 puanda kaldı. Windows 8.1'deki Internet Explorer 11'in yalnızca 17.000 puan alabildiğini söyleyelim. HTML5 testlerinde de sıçrama yapan Spartan, 555 puan üzerinden 400 puan aldı. Windows 8.1'deki IE11 ise 336 puanda kaldı.

Microsoft'un bu hız testi sonuçlarını şimdiden kutlaması elbette doğru olmayacaktır, ancak Spartan'ın geride kalmadığını görmek heyecan verici. Bunun yanında tarayıcının OpenGL desteğinin henüz eksik olduğunu, HTML5 puanının iyi olsa da Chrome'un 535 puanının gerisinde kaldığını söylemekte fayda var. Spartan'a eklenecek olan üçüncü parti eklenti desteği de henüz sunulmuyor.

Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan BUILD'de Spartan hakkında yeni bilgilere sahip olabileceğiz.

Okuyucu Yorumları