Project Tango için akıllı telefon üretilecek!

Google ve Qualcomm'un birlikte geliştirdiği son yılların en farklı telefonu, günleri saymaya başladı

"Tango'lu" telefon yola çıktı

Google ve Qualcomm'un birlikte geliştireceği Project Tango teknolojisine sahip akıllı telefonların 2015 yılı 3. çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor. 3D algılama yeteneği sayesinde diğer akıllı telefonlarda yer almayan bir özellik sunacak olan bu yeni cihaz böylece 3 boyutlu modelleme yapabilmeye olanak sağlayacak.

Google'ın geliştirdiği Project Tango, mobil cihazlara, hareket izleme ve derinlik algılama gibi ileri düzey fonksiyonlarla birlikte arttırılmış gerçeklik getiriyor. Şirket geçtiğimiz günlerde bu teknolojinin ilk ürünü olan Project Tango Tablet'i, 512 dolarlık bir fiyatla geliştiriciler için satışa sunmuştu. Uygulama geliştiricilerine hitap eden bu geliştirici kiti satın alarak Project Tango teknolojisine sahip uygulamalar tasarlanabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm yetkilisi Raj Talluri, Google ile birlikte bu teknoloji üzerine işbirliği yapmaktan heyecan duyduklarını söyleyerek, mobil cihazlar için yenilikçi görsel deneyimler yaratmak için çalıştıklarını belirtti.

Okuyucu Yorumları