Prospekt: Yeni Half-Life yolda!

İyi haber: Yeni Half-Life oyunu geliyor... Kötü haber: Gelen, Half-Life 3 değil!

Yeni Half-Life yolda!

Haberin başlığı bahsi geçen oyunun Half-Life 3 olduğunu düşündürse de Valve'nin çığır açan Half-Life serisinin Prospekt adı verilen bu resmi devam oyunu Half-Life hayranı bir oyunsever tarafından geliştirilen bir yapım. 25 yaşındaki Richard Seabrook tarafından Steam Greenlight için hazırlanan Prospekt yalnızca Valve'nin bilim kurgu evreninde geçen bağımsız bir öykü değil, aynı zamanda Half-Life: Opposing Force'un da doğrudan bir devamı niteliğinde.

Borderlands stüdyosu Gearbox Software tarafından geliştirilen Opposing Force'un hikayesi, orijinal Half-Life'ın konusuyla da çakışacak biçimde bir uzaylı tehdidini bertaraf etmek için görevlendirilen ABD Donanması mensubu Adrian Shepard'ın bakış açısından anlatılıyordu.

Half-Life 2'deki olaylar esnasında geçen Prospekt'te Shepard oyuna da adını veren Nova Prospekt hapishanesine gelerek kahramanımız Gordon Freeman'a destek olmaya çalışıyor. 13 seviyeden oluştuğu belirtilen oyunda birçok yeni hikaye öğesi, müzik ve ses oyunculuğunun yanında uzaylı boyutu Xen'e de bir geri dönüş yapma olanağı sunuluyor.

Steam üzerinden 9.99 dolara satılacağı belirtilen Prospekt'in 11 Şubat'ta oyunseverlerle buluşması bekleniyor. Bu tarihe kadar oyun için ön sipariş verenler ise 8.99 dolar ödeyecekler.

Okuyucu Yorumları