Pyongyang'ın filmi de iptal edildi!

Sony Pictures'ın maruz kaldığı tehditler, başka bir filmin de çöpe gitmesine neden oldu!

Sony hack'ine kurban gitti!

Sony Pictures'ın uğradığı saldırılar, dolaylı yoldan bir başka yapımı daha etkiledi. Hacker'ların The Interview'un sinemalardan çekilmemesi halinde bombalı eylemler düzenlenebileceği tehditlerinin ardından film stüdyosu New Regency, çizgi roman Pyongyang'ın film adaptasyonu planlarını iptal etti.

Pirates of the Caribbean'ın yönetmeni Gore Verbinski tarafından yönetilmesi planlan filmin senaryosu, Steve Conrad tarafından yazılmaktaydı. Guy Delisle'ın çizgi romanı, yazarın komünist ülkede bir animasyon çalışmasını denetlemeye gönderildiği zamanı canlandırıyor. Filmin prodüksiyonu, iptal edilmeseydi Mart 2015'te başlayacaktı.

İptal kararı teknik olarak Fox tarafından verilmiş bulunuyor. Ancak elinde filmi dağıtmak için başka bir firmayla anlaşma seçeneği bulunan New Regency, bu seçeneği kullanmayarak onu tamamen çöpe atmayı tercih ediyor. Delisle ise blog'unda paylaştığı bir gönderide dev bir firmanın Kuzey Koreli hacker'ların tehditleri yüzünden boyun eğmesine üzüldüğünü söylüyor ve hacker'ların hassas bir noktaya dokunduğunu tahmin ediyor.

Okuyucu Yorumları