Qualcomm Mesh Ağ Platformu ve Referans Tasarımı Duyurdu

Qualcomm, konut bağlantısında yeni bir çağ açacak Mesh Ağ Platformu ve Referans Tasarımını duyurdu .

Qualcomm Mesh Ağ Platformu'nu duyurdu

Qualcomm, orijinal ekipman üreticileri (OEM) ve geniş bant taşıyıcılarının yeni nesil bağlantılı konut deneyimleri sunmasını sağlayacak, benzersiz teknolojilerin bir araya gelmesinden oluşan Mesh Ağ Platformu'nu duyurdu. Qualcomm Mesh Ağ Platformu üzerinde tasarlanacak akıllı konut cihazları, taşıyıcı seviyesinde ağlar için konutların her yerinden güçlü ve kesintisiz bağlantının yanı sıra sesle kontrol, merkezi yönetim ve güvenlik gibi birçok mesh sistem özelliği sunacak. Bu platformu tamamlayan Qualcomm® Mesh Ağ Referans Tasarımı sayesinde ise OEM'ler yeni nesil ağ ürünlerini çok daha hızlı geliştirebilecek.

Qualcomm Technologies Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gopi Sirineni yaptığı açıklamada, "Qualcomm Technologies, konut içi bağlantıyı dönüştüren mesh ağlarının yeni bir kategorisinin ortaya çıkmasına yardımcı oldu. Qualcomm Mesh Ağ Platformu sayesinde konutlardaki bağlantılı servisleri daha da güçlendiren yeni nesil mesh sistemlerini hızlandıracak temeli inşa ediyoruz. Sesli yardım ve IoT radyo entegrasyonu gibi yeni özellikler, sadece tüketicilerin konutlarındaki deneyimlerini dönüştürmekle kalmayacak aynı zamanda taşıyıcı seviyesinde gelişmiş özellikler sunarak müşterilerimizin mesh sistemlerini daha kolay bir şekilde hayata geçirmesine yardımcı olacak." dedi.

Mesh ağa geçişlere yön veriyor

Qualcomm Mesh Ağ Platformu, günümüzdeki hemen hemen tüm mesh ağ ürünlerinin kullandığı Qualcomm® IPQ40x8/9 ağ çip üzeri sistem üzerine inşa edildi. Qualcomm Mesh Ağ Platformu içerisinde şunlar yer alıyor:

  • Qualcomm® Wi-Fi Kendi Kendini Düzenleyen (SON) özellik seti, SON özelliklerinin ilk koleksiyonundan biri olarak görev yapıyor. Bu sayede köşeden köşeye Wi-Fi kapsama, kolay kurulum, neredeyse hiç kullanıcı müdahalesi gerektirmeden otomatik yönetim ve trafik optimizasyonu ve ek güvenlik sunuluyor.
  • Taşıyıcı seviyesi özellikler sayesinde taşıyıcılar, Wi-Fi SON ile geniş bant servislerini güçlendirerek uygulama programlama arabirimleri ile diğer silikon platformlar için SON'ın kolay bir şekilde port edilmesini sağlıyor. Qualcomm Technologies ayrıca uzaktan izleme, teşhis ve analizler yapılabilmesi için bulut tabanlı sistem kontrolü gibi yazılım özellikleri de sunuyor.
  • Entegre ses özellikleri sayesinde ise tüketiciler konuşarak ağlarındaki cihazları kontrol edebiliyor ve bu cihazlar ile etkileşim içerisine girebiliyor. Qualcomm Mesh Ağ Platformu dahili mikrofon ürünleri ve hoparlörleri, ses tanıma yazılımlarının yanı sıra en popüler bulut tabanlı yardımcı uygulamalar için API'leri de destekliyor.
  • Ana taşıyıcı esnekliği, içerisinde 802.11ac, 802.11ad, 802.11ax veya Powerline teknolojilerinin de yer aldığı mesh ağlarının performansını en üst seviyeye çıkaracak bir dizi taşıma seçeneği sunuyor.
  • Qualcomm® IoT Bağlantı Özellik Seti ağ genelinde Wi-Fi, Bluetooth, CSRmesh™ bağlantı ve 802.15.4-tabanlı teknolojilerin uyumlu ve eşzamanlı olarak çalışmasına yardımcı olurken daha önce duyurusu yapılmış iletişim protokollerini, bulut servislerini ve yazılım framework'lerini de destekliyor. Bu sayede bu platform, farklı bağlantı teknolojileri ve ekosistemleri için evrensel bir çevirici görevi görerek üreticiler, geliştiriciler ve tüketiciler için karmaşıklığı azaltıyor ve fragmentasyon sorunlarını azaltıyor.
  • Qualcomm Mesh Ağ Referans Tasarımı üreticilere modern özelliklere sahip yeni nesil ağ ürünlerini ticarileştirebilmeleri için avantajlı bir yol sunuyor. Bu sayede bağlantı ve kontrol mekanizması ağ içerisine alınarak, OEM'ler, bulut sağlayıcıları ve IoT istemci/cihaz ekosistemi için yeni iş ortaklarının önü açılıyor.
Okuyucu Yorumları