Qualcomm QCC3026'yı Tanıttıklarını Duyurdu!

Qualcomm, hızlıca programlanabilen Bluetooth ses çip-üzeri-sistemi olan QCC3026'yı tanıttıklarını duyurdu.

Qualcomm kablosuzu basitleştiriyor

Qualcomm, hızlıca programlanabilen Bluetooth ses çip-üzeri-sistemi olan QCC3026'yı tanıttıklarını duyurdu. QCC3026, giriş seviyesindeki flaş cihazların bir önceki giriş seviyesi nesliyle karşılaştırıldığında yüzde 50'ye kadar daha düşük güç tüketimi sunacak şekilde tasarlandı. Yeni çip-üzeri-sistem, aynı zamanda işlevsellik ve fiyat arasındaki dengeyi sağlayarak imalatçılara, özelliklerin optimize edildiği tamamen kablosuz kulaklıkları basit ve hızlı bir şekilde geliştirip pazarlamasında yardımcı oluyor. Bu yeni çip-üzeri-sistemle bu yılın ilk zamanlarındaki amiral gemisi QCC5100 Bluetooth Çip-Üzeri-Sistem serisinin tanıtımının ardından şirketin düşük güç tüketimli Bluetooth ses çözümleri portföyü de genişliyor.

Qualcomm Technologies International, Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ses ve Müzikten Sorumlu Genel Müdürü Anthony Murray, konuyla ilgili "Tüketiciler ister evlerinde ister ofislerinde tüm gün kullanabilecekleri ve sürekli şarj edilmeye gerek duymayan kulaklıklar istiyor. Portföyümüzün son üyesi üstün ses kalitesi ve fiyat için optimize edilmiş çok sağlam ve uygun maliyetli olup, müşterilerimize bu heyecan verici teknolojiyi milyonlarca daha fazla alıcının erişimine sunma imkanı sağlayacak. Gerçek kablosuz teknolojisinin geliştirilmesinin öncüleriyiz ve hızlıca evrilen ve büyüyen bu segmentin ihtiyaçlarını karşılayan ses portföyümüzdeki heyecan verici inovasyonlarla yön vermeye de devam ediyoruz. Bu kadar fazla teknolojiyi küçük bir form faktörüne sığdırmak büyük bir teknolojik güçlük ve ayrışmış bu yeni ürünümüzle mobil telefon imalatçıları gibi geleneksel olmayan Bluetooth kablosuz kulaklık müşterilerimize bile ürün hatlarına katma değerli aksesuarları hızlıca eklemeleri için yardım ediyoruz," dedi.

QCC3026, öncelikli olarak tasarımlarından standart kulaklık girişinin çıkarılmasıyla müşterilerinin müzik dinlemek için kablosuz çözümlere yöneldiği telefon imalatçıları için çok uygun. Bu yeni tasarımla telefon orijinal ürün üreticileri, kaliteli ses sunan kulaklıkları en yeni akıllı telefonlarının kutusunun içinde veya yanında sunarak tüketicilerine genel olarak daha ilgi çekici ürünler sağlayabiliyor.

Hızlıca gelişen küresel bir mobil telefon imalatçısı olan OPPO, bugün Qualcomm TrueWireless Stereo'lu Qualcomm QCC3026 çip-üzeri-sistemi temel alan ilk kablosuz stereo kulaklıklarını duyurdu. Devamında ise bu kulaklıklarını Qualcomm Snapdragon 845 mobil platformunun üzerine kurduğu amiral gemisi Find X telefonunun bazılarında kutuyla birlikte sunacağını belirtti.

OPPO Çin Marketinin Ürün Direktörü Listen Li, ise "OPPO, Qualcomm Technologies'in en son inovasyonlarını kullanarak dünya çapındaki tüketicilerine şık ve yüksek kaliteli cihazları uygun fiyatlarda sunuyor. Yeni Qualcomm QCC3026 ile heyecan verici ve müthiş ses sunan tamamen kablosuz kulaklıkların ister kendi başına, ister son model Find X akıllı telefonumuzla birlikte sunulsun, ilgi çekici bir hizmet sunmamıza imkan sağlayacağını ve yeni telefon arayan, özellikle müziklerinde kaliteye önem veren alıcılara da keyifli deneyimler sunacağını düşünüyoruz," şeklinde konuştu.

QCC3026 teknoloji ve ekosisteminden önemli başlıklar

Düşük fiyat bandındaki QCC3026, gelişmiş Qualcomm TrueWireless Stereoteknolojisini kullanarak ilgi çekici performans ve düşük güç tüketimi sunabiliyor.

Yeni çip-üzeri-sistemin sunduğu faydalar arasında aşağıdakiler bulunuyor:

  • Tamamen kablosuz dinleme deneyimi.
  • İyileştirilmiş radyoyla birlikte gelişmiş Qualcomm TrueWireless Stereo protokolleri hem arama yaparken hem de müzik dinlerken önemli olan el cihazından kulaklığa, ek olarak kulaklıkların kendi arasında çevik bir genel kablosuz bağlanırlığı sunacak şekilde tasarlandı.
  • Kolay bir eşleme deneyimi ve genel güç tüketimiyle daha uzun kullanım süresi için kulaklıklar arasında dengelenmiş güç dağıtımı.
  • Qualcomm aptX ses teknolojisiyle Bluetooth üzerinde ispatlanmış, tutarlı, yüksek kaliteli ses.Tuşa basarak erişilebilen ses hizmetleri, komutları işlemek ve gerçekleştirmek için ses yayını ve ses kontrol yeteneklerini el cihazına aktarma desteğiyle dijital asistan uygulamaları için hazır olmak.
  • Qualcomm cVc Gürültü Engelleme Teknolojisi'yle daha sessiz ve daha kusursuz kullanıcı deneyimi için arka fonda bastırılmış gürültü ve yankı geri bildirimi.
  • Tam olarak test edilmiş Qualcomm TrueWireless Stereo uygulaması, çip-üzeri-sistemde kolayca yapılandırılabilen ve özelleştirilebilen geniş özellik yelpazesiyle birlikte anında hizmete alınabiliyor.

QCC3026 çip-üzeri-sistemini temel alan referans tasarımlarının birçok orijinal tasarım üreticileri tarafından imalatçıların giriş seviyesi ve orta sınıf kablosuz kulaklıkları hızlıca ve uygun maliyetle pazarlamasına yardımcı olması için 2018'in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları