Qualcomm Snapdragon Smart Protect'i duyurdu

Snapdragon 820, yeni nesil Android'li cihazlara sadece güç vermekle kalmayacak!

Snapdragon 820'ye ek görev!

Qualcomm, Snapdragon 820 işlemciye sahip akıllı telefonlar için "Snapdragon Smart Protect" mobil güvenlik teknolojisi sunacak. Kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesini sağlayacak bu özellik yüksek sınıf akıllı telefonlardaki gizlilik ve güvenlik seviyesini maksimuma çıkarmayı hedefliyor.

Snapdragon 820 ile birlikte 2016 yılında tüketicilere sunulacak olan Snapdragon Smart Protect, cihazların anormal davranışlarını engellemek üzere görev yapacak. Sadece Android cihazlarda çalışacak yeni koruma teknolojisi "zero-day" saldırıları için bir kalkan oluşturmayı amaçlıyor.

Smart Protect ayrıca uygulamaları işletim sisteminden ayrı olarak çalıştırabilecek ARM'in TrustZone platformunu kullanıyor. Bu donanım tabanlı katman, hackerların TrustZone tarafından korunan özelliklere erişimini daha da zor hale getiriyor.

Ancak Snapdragon 820'nin yerleşik Smart Protect işlevi, bu işlemci ile güçlendirilmiş tüm akıllı telefonlarda kullanılamayabilir. Qualcomm, Smart Protect koruması için üreticilere gerekli API ve referans kullanıcı arabirimini sağlayacak. Akıllı telefon üreticileri ise son kullanıcı arayüzünü kendileri oluşturmak zorunda kalacaklar.

Qualcomm, Smart Protect yeteneklerini geliştirmek için mobil güvenlik firmaları AVG, Avast, ve Lookout ile birlikte çalışıyor. Yeni koruma teknolojisinin tüm tehditleri önlemesinin mümkün olabileceğini düşünmek biraz saflık olur. Sonuçta zero-day güvenlik açıkları oldukça zor tespit ediliyor ve hackerlar bu yöntemle hala tozu dumana katmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları