Qualcomm ve Mercedes, F1 için el sıkıştı

Qualcomm, MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1 takımının Resmi Teknoloji Ortağı oldu!

Qualcomm F1'e giriyor

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), iştiraki Qualcomm Technologies Inc.'nin, çok yıllı bir anlaşmayla MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1 takımının Resmi Teknoloji Ortağı olduğunu duyurdu. İki şirket, son F1 sezonunu şampiyon tamamlayan takımın üstün performansını yeni bağlantılı araç teknolojileriyle daha da ileri bir noktaya taşımak için iş birliği yapacak. Geliştirilecek yeni teknolojilerin temelini Qualcomm'un mobil alanındaki uzmanlığı oluşturacak.

Qualcomm Incorporated Başkanı Derek Aberle, duyurulan iş birliğiyle ilgili şunları söylüyor: "Qualcomm olarak, gelişen bağlantılı araç trendine yön vermeye ve mobil teknolojinin faydalarını otomotiv alanına sunmakta kararlıyız. Teknoloji liderliğimizi, günümüzde otomotiv endüstrisinin en prestijli organizasyonları arasında yer alan bir takıma sunma imkânı bulmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Motor sporları alanında öncü Mercedes-Benz ile kurduğumuz bu iş birliği yeni teknoloji ilerlemeleri için de çarpıcı bir test ortamı sağlayacak. MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1 takımının bir sonraki seviyeye çıkma mücadelesine ve nihayetinde sektörün en sofistike otomotiv teknolojilerine katkı sağlamak için sabırsızlanıyoruz."

Mercedes-Benz Motorsport Başkanı Toto Wolff ise şunları söylüyor: "İnovasyon ve yarış Mercedes-Benz'in kalbinde yer alan iki unsurdur. Bu nedenle, bu iki alanda seviyemizi yükseltecek bir teknoloji sponsoru seçmek bizim için çok önemliydi. Her geçen yıl, kazanan bir Formula 1 takımı geliştirmek artan bir oranda elektronik ve bağlantıya dayanmaya başlıyor. Bu nedenle Qualcomm ile kurduğumuz iş birliği bizi çok heyecanlandırıyor. Mobil ve otomotiv endüstrilerindeki benzersiz liderliği, Qualcomm'u aracımızın yeni bağlantı potansiyelini açığa çıkarma ve bu teknolojinin gelecekteki potansiyel kullanımlarını keşfetme yolunda mükemmel bir ortak haline getiriyor."

Okuyucu Yorumları