Qualcomm'dan Chromecast'e yeni rakip!

Google'ın Chromecast'i, hiç beklemediği yerden gelen Snapdragon'lu güçlü bir rakiple karşı karşıya!

Chromecast'a sürpriz rakip!

Bilgisayar üzerinden televizyona kablosuz şekilde video aktarımı yapmayı (ve fazlasını) sağlayan Chromecast, son dönemin en popüler araçlarından biri haline dönüştü. Şimdiyse mobil işlemci üreticisi Qualcomm'un benzer ve çok daha yetenekli ürünü, piyasada Chromecast'in keyfini kaçıracak gibi görünüyor.

Henüz prototip aşamasında olan ve satışa çıkmayan Qualcomm ürünü, referans modeliyle farklı firmalara satılabilecek ve değişik markalar altında farklı yeteneklere sahip yeni TV stick'leri görmemiz mümkün olacak.

İçinde Snapdragon 800 gibi oldukça güçlü bir işlemci bulunacak olan cihaza, ayrıca SIM kart da takmak mümkün. Böylece stick'i sadece kablosuz olarak görüntü aktarımı için kullanmanın ötesinde, mobil operatörün gönderdiği video yayınları izlemek için kullanmak da mümkün olacak. 4G LTE teknolojisine sahip olduğu için, yeni nesil bağlantılarda operatörlerin doğrudan mobil cihazlara yüksek kaliteli video yayını yapması halinde, Qualcomm'un yeni stick'i, televizyona takılarak bir tür alıcı işlevi görecek.

Cihazın ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil ancak farklı üreticilerin cihaza büyük ilgi gösterdiklerini ve kendi "Chromecast" rakibi ürünlerini piyasaya sürmek için sabırsızlandıkları kesin...

Okuyucu Yorumları