Quantum Dot'lu yeni Samsung Monitörler Yolda!

Samsung'un kavisli ve Quantum Dot teknolojili yeni monitörleri, özellikle oyunseverleri çok etkileyecek!

Quantum Dot'lu yeni Samsung'lar yolda!

Bu yıl Samsung, oyuncular için özel monitörlerini tanıtmıştı. Özellikle kavisli monitörleriyle dikkat çeken Samsung, bu sene tanıttığı monitörlerinde Quantum Dot teknolojisine de yer vermişti. Bununla beraber bu alanda bir ilki gerçekleştiren Samsung, profesyonel oyunculara hitap ettiği iddiası üzerinde duruyor.

Samsung'un tanıttığı yeni kavisli Quantum Dot monitörlerinin en büyük özelliği, sRGB renk skalasını yüzde 125 oranında arttırması. Ayrıca 3000:1 tipik kontrast oranı da sağlayan monitörler, böylece iyi renk ve iyi kontrast performansıyla oyuncuların gözlerine hitap edecek.

Samsung'un bu yeni monitörlerini oyunculara uygun yapan bir diğer özellikse, FreeSync teknolojisiyle donalı gelmeleri. Böylece AMD ekran kartı sahipleri, bu monitörler üzerinden 144 Hz tazeleme hızına kavuşabilecek ve oyunlarda görüntü yırtılmalarının önüne geçebilecekler.

Elbette bir diğer önemli kısım da, kavis. Samsung, kavisli platformun oyuncular için düz ekranlardan çok daha uygun olduğunu savunuyor. Bu konuda ne kadar haklılar, bunun cevabını oyunculardan duymak gerek, ancak 1800R oranında kavisleriyle, Samsung'un yei monitörleri "Super Arena" olarak anılmaya başlandı bile.

Samsung'un yeni monitörleri, 24 ve 27 inç versiyonlarıyla 399 ile 499 Dolar fiyat etiketiyle sunması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları