Radeon RX 480 ortaya çıkıyor!

AMD'nin yeni grafik canavarı Radeon RX 480'e dair detaylar belli ortaya çıktı!

AMD'nin canavarı geliyor!

Geçtiğimiz günlerde "Polaris Tech Day" adlı bir etkinlik düzenleyen AMD, yeni güncellemelerin duyurusunu yaptı. 14nm FinFET grafik işlemcileri içeren yeni Radeon grafik kartlarını görücüye çıkaran AMD'nin bir çalışanı da ayrıca geçtiğimiz Cumartesi paylaştığı bir tweet'te diğer detayların da ortaya çıkmasını sağladı.

27 inç ve 1080p çözünürlüklü ve 144 Hz değerinde bir FreeSync ekrana sahip Lenovo Y27F'i gösteren tweet'te ekranın yanında bulunan ve sistem bilgilerini içeren kağıtta oldukça ilginç detaylar söz konusu. Zira söz konusu ekranın bir Radeon RX'le çalıştığı anlaşılıyor.

Bir Radeon RX 480 ve 144Hz monitörde bir Doom demosunun çalışması da iki anlama geliyor. Bunlardan ilki, AMD'nin bir süredir beklenen yeni nesil grafiklerini daha makul fiyatlarla kullanıma sunacak olması... Bu anlamda Nvidia'nın 600 dolarlık GTX 1080 modeline önemli bir rakip olacağı anlaşılan Radeon x80 serisinin 200 ve 250 dolar aralığında olması bekleniyor. İkincisi ise bunun önceki modellere göre çok daha hızlı olacak olması.

AMD'nin bu yeni nesil grafik kartına dair detayları bugün kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları