Razer Phone 3 Tanıtılmayacak mı?

Razer Phone 3'ü bekleyenler, bu telefondan umudu kesebilir. Zira şirkette önemli bir olumsuz gelişme yaşandı. Peki, Razer Phone 3 olmayacak mı?

Razer Phone 3 iptal mi?

Razer, 2017 yılının başında akıllı telefonlar üreten Nextbit'i satın almış ve ardından da Razer Phone'u tanıtmışı. Özellikle akıllı telefonda oyunun vücut bulmuş hali gibi bir telefon olan Razer Phone, 2018 yılında tanıtılan Razer Phone 2 ile bir seri haline gelmişti. Elbette yılın 2019 olmasıyla beraber Razer'dan da Phone 3 duyurusu bekleniyordu. Fakat bu telefon hiç olmayabilir. Peki, neden?

Droidlife'ın açıklamasına göre, Razer Phone 3 iptal edildi. Droidlife'ın haberine göre Razer'da tam 30 çalışan ani şekilde işten çıkartılmış. Bu çalışanların özellikle mobil bölümde çalışan yazılım ve donanım mühendisleri olması da, Razer'ın telefon konusunda havlu attığı şekilde açıklanmış. Ancak işin aslı gerçekten böyle mi?

Konuyla ilgili hemen bir açıklama yapan Razer, şu sözleri söylüyor:

"Razer olarak organizasyonumuzu düzenlemek ve büyüme yollarımızı güçlendirmek için birtakım değişikliklerde bulunduk. Özellikle kilit projelerimize odaklanmak ve karlılığımızı arttırmak için kaynaklarımızı merkezileştireceğimiz bu yolda, yeniden düzenlemenin bir parçası olarak birkaç projeyi sonlandırdık. Bununla ilişkili olarak da 30 çalışanımızla –ki bu toplam iş gücümüzün yüzde 2'sine tekabül ediyor- yollarımızı ayırdık."

Evet, görünen o ki Razer, gerçekten de Razer Phone 3'ü iptal etmiş ve telefon dosyasını kapatmış. Bakalım Razer'ın bir sonraki hamlesi ne olacak?

Okuyucu Yorumları