Redstone, etkileşimli kutucuklarla gelebilir!

Windows 10'un "kutucukları", Redstone güncellemesiyle birlikte yeni bir döneme adım atabilir!

Redstone'un en büyük artısı!

Microsoft, içerisinde ne olduğunu tam olarak bilmesek de, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi Redstone için tüm gücüyle çalışıyor. İşletim sisteminin son yapılarını deneyen Windows Insider'lar, güncellemenin getirdiği bazı yenilikleri görme fırsatı bulsalar da bu yeniliklerin normal kullanıcılara ulaşması, biraz zaman alacak.

Redstone'un Edge web tarayıcısına birçok yenilik ve geliştirme getireceği düşünülüyor. Güncellemenin Windows 10'a getireceği en önemli yenilik ise etkileşimli kutucuklar olabilir. Geçen sene Microsoft Research tarafından yayınlanan bir konsept videosunda gösterilen işlev, uzun süredir kullanıcıların istek listelerinde bulunuyor.

Etkileşimli kutucukları Android'deki widget'lara benzetebiliriz. Şu an Windows 10'daki kutucuklara dokunarak üzerinde gösterilen içerikle etkileşimde bulunmanız mümkün olmuyor. Ancak böyle bir işlevin sunulması, işlerimizi gerçekten kolaylaştırabilir. Microsoft'un gösterdiği örneklerden bir tanesi, eposta uygulamasının kutucuğu üzerinden gelen epostaları kaydırabilmek ve istediğiniz epostayı seçebilmekti. Bir başka örnekteyse hava durumun kutucuğu üzerinde istediğiniz günün hava tahminlerine bakabiliyordunuz.

Etkileşimli canlı kutucuklar Windows 10'da Başlat menüsünde yer aldığından, mobilde daha faydalı olabilir. Microsoft'un telefonumuza daha az bakmamızı amaçlayan vizyonu, etkileşimli kutucuklar sayesinde gerçeğe yaklaşma fırsatı bulabilir. Bize sorarsanız etkileşimli kutucuklar, özellikle Windows 10 Mobile için müthiş bir yenilik olabilir. Redstone'un bazı özelliklerinin geç kalacağı söyleniyor, bu yüzden işlevin en azından bu sene, Redstone'un ikinci dalgasıyla birlikte gelmesini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları