Reklam enjektörleri can sıkmaya devam ediyor!

Google'ın araştırması, kullanıcılarının yüzde 5'inin PC'sinde bu tehlikenin var olduğunu söylüyor!

Her yere bulaşmışlar!

Bilgisayarlara yerleşerek, kullanıcılara beklenmedik anlarda reklamlar gösteren reklam yazılımları, insanoğlunun başına dert olmaya devam ediyor.

Google'ın Kaliforniya Üniversitesi ile ortak yaptığı araştırmaya göre, Google kullanıcılarının yüzde 5'ine en az bir tane reklam enjektörü bulaşmış durumda. Reklam enjektörleri, kullanıcı web'de gezerken web sayfalarına aslında orada olmayan reklamlar ekliyor, hatta çoğu zaman ekranı reklam pencereleri ile dolduruyor ve bu sorun kullanıcıların internette gezinmeleri sırasında büyük rahatsızlık yaratmaya başlıyor.

Araştırmaya göre bu yüzde 5'in yarısında iki adet, üçte birinde ise dört adet reklam enjektörü bulunuyor.

Yüzde 5'lik bir oran çok fazla görünmeyebilir ancak Google'ın günlük kullanıcı sayısının bir milyarın üzerinde olduğunu hatırlayacak olursak, en az 50 milyon insanda reklam enjektörü olduğu ortaya çıkıyor. Bu yazılımların yaratıcılarının 50 milyon insana ulaşan reklamlardan kazandıkları paralarla çok daha güçlü adware'ler hazırlayıp antivirüs firmalarıyla da savaşa girdiklerini unutmamak gerekiyor. Yani sorunun giderek büyüdüğü gerçeği önümüzde duruyor.

Reklam enjektörleri teknik olarak virüs olmadığı için Google'ın onları silmek veya engellemek gibi bir hakkı bulunmuyor. Bazı kullanıcılar, bazı yazılımları ücretsiz kullanmak için bilgisayarlarına reklam enjektörü yüklenmesini kabul edebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları