Rekor bağışlar yapan Gates, halen en zengin!

Son yıllarda büyük bağışlara imza atan Bill Gates, yine de alıştığı noktadan aşağı düşmüş değil!

Bill Gates bildiğiniz gibi...

Dünyanın en zengin kişilerinin sıralandığı Forbes Rich listesinin en güncel hali yayınlandı. Listede bu yıl da yine teknoloji endüstrisinin milyarderlerinin üst sıraları domine ettiği görülüyor. Listedeki ilginç detaylardan birisi ise son yıllarda özellikle, yaptığı bağışlar ve yardım kampanyalarıyla dikkat çeken Bill Gates'in listede halen alt sıralara düşmemesi.

75 milyar dolarlık servetiyle en zenginler listesinin zirvesinde yer alan Gates'in ardından ikinci sırada yer alan isim ise 67 milyar dolarla Zara'nın patronu Amancio Ortega. Üçüncü sıra ise 60.8 milyar dolarla Warren Buffet'a ait.

İkinci ve üçüncü sıradaki bu isimlerden sonra listedeki teknoloji endüstrisi hakimiyeti iyice ortaya çıkıyor. Telekom devi Carlos Slim Helu'nun 50 milyar dolarla dördüncü sırada olduğu görülürken, Amazon CEO'su Jeff Bezos 45.2 milyar dolarla beşinciliği alıyor. 44.6 milyar dolarla altıncı sırada olan Mark Zuckerberg'in ardından yedinci sırada 43.6 milyar dolarla Larry Ellison ve sekizinci sırada 40 milyar dolarla Michael Bloomberg geliyor.

12 ve 13. sıradaki Larry Page ve Sergey Brin'in ardından çeşitli endüstrilerden kişileri listede görüyoruz. 2014 yılına dek 14 yıl boyunca Microsoft'un CEO'luğunu üstlenen Steve Ballmer ise 23.5 milyar dolarla listede 26. sırada. Ali Baba'nın sahibi Jack Ma 20 milyar dolarla 33. ve Michael Dell ise 35. Sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları