Rekorlar Kitabı'na çok farklı bir misafir!

Rekorlar Kitabı'na nasıl girerim diye düşünüyorsanız, bu haberi okumanızı tavsiye ediyoruz...

Bu rekor, başka rekor!

Koleksiyonculuk çok eskiden beri süre gelen bir alışkanlık, bir hobidir. Bir döneme damgasını vuran pul koleksiyonculuğu günümüzde hala devam ediyor ama onun yanına eklenen birçok farklı koleksiyon modeli de mevcut.

Değişen dünya ile birlikte günümüzde en çok karşımıza çıkan koleksiyon modeli DVD ve BluRay filmler. Nitekim tüm bunların yanında, uzun süredir var olan ama gözlerden uzak kalan bilgisayar oyununu koleksiyonculuğunu da unutmamak gerekir. Now Sports Illustrated tarafından yapılan bir habere göre, Michael Thomasson isimli şahıs, sahip olduğu oyun koleksiyonu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı başardı. Merak edenler için belirtmekte fayda var; artık Guinness içerisinde bir de "Gamer's Edition" başlığı bulunuyor.

Amerika'nın Buffalo eyaletinde bulunan Canisius College'da oyun tarihi ve oyun tasarımı dersi veren Thomasson'un koleksiyonunda, tam 10.607 adet oyun bulunuyor. İşin daha da ilginç yanı, sahip olduğu ilk iki koleksiyonu satmış olması. İlk koleksiyonunu Sega Genesis almak için, ikincisini de düğün masraflarında kullanmak için elinden çıkarmış. Thomasson günde ortalama iki adet oyun satın alıyor ve oyunlar için yılda 3.000 dolardan fazla para harcamıyor. Sports Illustrated ve The Huffington Post'un iddialarına göreyse koleksiyonun değeri 700.000 ile 800.000 dolar arasında!

Okuyucu Yorumları