"Retina"lı iPad mini 2 bekliyorsanız...

iPad mini 2'nin retina ekranı hakkında ortaya atılan iddialar, Apple'ın canını çok sıkabilir!

iPad mini 2'nin ekranı...

iPad mini 2'nin Retina ekranlı olacağının duyurulmasından sonra pek çok kullanıcı yeni mini tabletin yolunu gözlemeye başlamıştı. Ancak son gelen haberler Retina ekranın iPad mini 2 için çok da iyi bir fikir olmadığına dikkat çeker nitelikte.

Bizim, ön incelememizde beğendiğimiz ekran, AnandTech sitesinin iddiasına göre o kadar da harika değil. 7.9 inç'lik bir ekran üzerinde bu denli yoğun piksel sayısına yer verilmiş olması, ekranın çok daha önemli bir alanda zayıf düşmesine sebep olmuş gibi görünüyor. Siteye göre iPad mini 2'nin renk gamutu geniş değil ve hatta Retina ekranlı iPad mini 2 bazı renkleri görüntüleyemiyor. iPad Air ile karşılaştığında ise farkın gözle görülür biçimde ortaya çıktığı söyleniyor. Hatta Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HDX 8.9'un bile renk gamutunun mini 2'ye göre daha geniş olduğundan bahsediliyor.

Tabi bu iddiaların bize ait olmadığını hatırlatmakta yarar var. iPad mini 2'yi test merkezimizde konuk ettiğimizde, ekranının ne kadar iyi veya kötü olduğunu birlikte göreceğiz...

Okuyucu Yorumları