Robot dünyasının küçük mühendisleri

9. İTÜ Robot Olimpiyatları'nda, 800 robot yarışıyor.

Robotların küçük mühendisleri

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen 9. İTÜ Robot Olimpiyatlarında, yurt içi ve yurt dışından katılan 800 robot yarışıyor. Küçük robot dâhilerinin tasarımları ise olimpiyatların en ilgi çekici stantları arasında yer alıyor.

7 yaşında yarışmacı

İTÜRO 2015'in en çok ilgi çeken stantlarından biri "Gezgin" oldu. Yarışmanın en küçük katılımcıları olan 11 yaşındaki Ali Emre Şenel ve 7 yaşındaki Alp Mete Şenel kardeşler "Gezgin" ismini verdikleri çizgi takip eden ve fotoğraf çekebilen robotlarıyla yarışmaya katıldılar.

Bir diğer yarışmacı olan 12 yaşındaki Eray Aktokluk ise tasarladığı üç ayrı robotla labirent, yangın, basketbol ve renk seçen olmak üzere 4 kategoride yarışıyor. Yarıştığı basketbol kategorisinde şimdiden ikincilik elde eden Eray Aktokluk'un, daha önce farklı robot olimpiyatlarında kazandığı 6 birinciliği var.

Final 11 Nisan Cumartesi

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki olimpiyatlar; Çizgi İzleyen, Basketbol, Mikro Sumo, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere 10 farklı kategoride devam ediyor.

Finali 11 Nisan 2015 Cumartesi günü yapılacak ve dereceye girenlere ödülleri törenle verilecek.

Okuyucu Yorumları