Rockstar'dan GTA 5 açıklaması

Rockstar, GTA 5'in PC sürümü hakkında en çok merak edilen soruya resmi cevabını verdi...

Rockstar'dan GTA 5 açıklaması

Mod üreticileri ve kullanıcıları, Rockstar oyunlarında kendileri için her zaman yer bulabilecekler. Firmanın blogunda yayınlanan bir yazı, oyuncuların, oyunlarda eklenti kullanmak yüzünden yasaklı hale dönüşmeleri ile ilgili endişeleri yanıtladı. Yazıda Rockstar Games'in, PC mod topluluğunun yaratıcı çabalarını her zaman beğendiklerini ve desteklediklerini açık biçimde belirtiliyor.

GTA 5 PC sürümünün son güncellemelerinde, istem dışı bir şekilde belirli tek oyuncumodlarının oynanamaz hale dönüştüğünü belirten Rockstar, kimsenin tek oyunculu modlar kullanmak yüzünden yasaklı veya hilekar konumuna dönüşmeyeceğini söylüyor.

Ancak çoklu oyuncu modları için durum biraz farklı. Rockstar, öncelikli hedeflerinin GTA Online'ı, oyunculara adil olmayan avantaj verebilecek, oyunu bozabilecek veya genel olarak sorun yaratacak değişimlere karşı korumak olduğunu belirtiyor. Ayrıca, modların tanımları gereği resmi olmadıklarını belirten firma, bu yüzden teknik güncellemeler ile bozulabileceklerini, sorunlar yaratabileceklerini ve oyununuzu önceden tahmin edilemeyen şekillerde etkileyebileceklerini söylüyor.

Firmanın yayınladığı bir diğer yazıda, beş sistemin de (PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 ve PC) mümkün olduğunca uzun bir süre boyunca destekleneceği belirtilmekte. Ancak PC playlist özelliği, ne yazık ki bazı teknik detaylar çözülene kadar PC'ye özel kalacak...

Okuyucu Yorumları